Khashoggis fästmö om Newcastle-köpet: ”Hjärtskärande”

Nyligen blev det klart med nya ägare i Premier League-klubben Newcastle. En av de som tar över är Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, som anklagas för mordet på journalisten Jamal Khashoggi.
– Hjärtskärande, säger Khashoggis tidigare fästmö Hatice Cengiz enligt BBC.

ANNONS
|

Det var i torsdags som Premier League bekräftade på sin hemsida att Newcastle United byter ägare. Ända sedan 2020 har det varit snack om att den saudiska investeringsfonden PIF ska köpa klubben. Då föll affären, bland annat för att Premier League satte stopp.

LÄS MER:Affären klar – saudiarabisk prins tar över Newcastle

Nu har ligan kommit överens med de nya ägarna, och har godkänt affären. Därmed säljer Newcastles mångårige ägare Mike Ashley klubben. Ashley har varit kritiserad i många år och många Newcastlesupportrar samlades för att fira när det blev klart att han lämnar klubben.

Men även de nya ägarna kritiseras hårt. Enligt Premier League och ägarna själva har inte kungadömet Saudiarabien någon inblandning i fotbollsklubben, men den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman är ordförande för investeringsfonden som ligger bakom affären.

ANNONS

Han är anklagad för att ha legat bakom mordet från 2018 på journalisten Jamal Khashoggi.

Nu har Khashoggis dåvarande fästmö Hatice Cengiz gått ut och beklagat sig över affären.

– Jag är väldigt besviken. Sedan mordet har jag försökt söka rättvisa för Jamal varje dag. Jag har tagit varje chans att få reda på mer. Sedan såg jag plötsligt nyheten och att folk pratade om övertagandet och jag sa ”snälla, gör inte det, snälla respektera er själva”, säger Cengiz enligt BBC.

Hon konstaterar att det finns många Newcastlesupportrar inte verkar bry sig om mordet på Jamal Khashoggi.

– Vi måste påminna om vad de (Saudiarabien) gjorde mot Jamal, för ingen ställdes till svars. Respektera åtminstone Jamals själ, för han betalade ett högt pris för yttrandefriheten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS