Kevin Yakob nära att byta landslag – skaffar nytt pass

Kevin Yakob lämnade nyligen IFK Göteborg – nu kan han också vara förlorad för det svenska landslaget.
– Jag håller på att skaffa irakiskt pass, berättar han för Sportbladet.

ANNONS
|

Kevin Yakob hade en stark säsong för IFK Göteborg och under 15 matcher stod han för fyra mål och två assist – vilket ledde till att han köptes av danska AGF Århus i slutet av augusti.

Men det verkar inte bara vara för IFK Göteborg som 21-åringen är förlorad. Även det svenska landslaget ser ut att bli av med honom.

Kevin Yakob, som har assyriskt ursprung, har spelat flera landskamper för svenska juniorlandslaget, men ser nu över möjligheterna att byta landslag.

– Iraks fotbollförbund har visat stort intresse. De vill att jag ska spela för dem. De har varit mycket i kontakt med mig och min familj, säger Yakob till Sportbladet.

ANNONS

Nästa år kommer Irak spela asiatiska mästerskapen och processen att byta landslag är nu i full gång för Yakob.

– Jag håller på att skaffa irakiskt pass för att ha klarat av det steget till att börja med. Just nu är det Irak som gäller.

Svenska landslaget: Han kan ringa

Stefan Pettersson är chef för A-landslagets verksamhet och han berättar för Sportbladet att man inte har haft någon kontakt med Kevin Yakob.

Han berättar dock att 21-åringen är välkommen att höra av sig om han har några funderingar kring sitt val.

– Står man i valet och kvalet som spelare och undrar hur våra förbundskaptener ser på dem så finns vi här. Då kan spelaren ringa och prata med mig till exempel, säger han till tidningen.

LÄS MER:Ny hemvändare till IFK Göteborg – Sebastian Ohlsson förstärker laget

LÄS MER:Tung förlust för Blåvitt – efter egna produktens hattrick

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS