Kevin Yakob.
Kevin Yakob. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kevin Yakob berättar om mardrömsskadan

Benet vek sig. Kevin Yakob, 18, kände direkt att det var korsbandet. Nu väntar en lång resa tillbaka till fotbollsplanen.
– De första dagarna var jag nedbruten, säger han.

ANNONS

Träningsmatch med Häckens U19-lag den 20 juli. Då var olyckan framme för Kevin Yakob.

– Jag skulle peta bollen förbi målvakten. Då gick han med full kraft för att skjuta i väg bollen. Han sparkade på mig, jag tappade balansen och benet vek sig när jag landade. Jag kände hur något brast inne i höger knä. Jag skrek direkt: "Korsbandet är av".

Och det var det.

Den 15 augusti väntar operation. Fram tills dess är det fokus på rehabilitering.

– Jag försöker se det som att jag kommer växa av det här och komma tillbaka starkare. Det är en klyscha, men många säger att de mognar som spelare och person efter sådana här skador. Jag försöker bara ta det på de sättet. Samtidigt vill jag inte stressa. Jag siktar på att vara tillbaka efter nästa sommaruppehåll, alltså om ett år, säger Yakob.

ANNONS

"Är ung och har gått om tid"

Kevin Yakob kom till Häcken från Angered MBIK i januari 2016. Två och ett halvt år senare skrev han på sitt första A-lagskontrakt med klubben.

– Han har bra fart i det han gör. Fötterna mot mål ofta. Smart, både på och vid sidan av planen. Så han är hängiven på ett smart sätt, sa tränaren Andreas Alm då.

I oktober förra året debuterade Yakob i allsvenskan. Mittfältaren byttes i matchminut 82 mot Dalkurd. Kort därefter blev han målskytt.

Sedan dess har han nosat på fler allsvenska minuter.

– De senaste veckorna har det gått väldigt bra på träningarna. Jag kände att jag närmade mig. Därför var skadan riktigt tuff, säger han.

– Men det är bara kolla på andra spelare som har tagit sig tillbaka. Jag är ung och har gott om tid på mig.

ANNONS