Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Kevin Fransson återvänder till Öis – efter tuffa tiden i Italien

Kevin Fransson, 18, återvänder till Örgryte efter endast ett halvår i Italien och Parma. Men några matcher för A-laget får han inte göra under höstens jakt på allsvensk plats.
– Jag kommer att spendera nästa säsong i Öis, säger han.

18-åringen lämnade i början av året Öis för italienska Serie A-klubben Parma FC men nu står det klart att Kevin Fransson återvänder under hösten. På sin hemsida skriver klubben att han dock inte kommer vara spelklar för a-laget under resten av säsongen 2019. Han kommer istället att spela i P19-laget.

– Det är verkligen skönt att det är klart och bekräftat, det finns inte mycket att klaga på nu, säger han.

Spelarlicensen är överskriven på Öis och högerbacken har kontrakt året ut med Parma. När han lämnade Öis skrevs ett kontrakt över sex månader med option om två år till.

– Vi hade inte tiden nu då fönstret stängde utan det här blev den bästa och enklaste lösningen för alla parter. Jag är bara glad över att vara hemma i Öis för tillfället och få tid att göra klart skolan, säger han.

Vad händer nu då?

– Det får bli mer förhandlingar framåt hösten och sen får vi se vart det tar mig. Nu har vi i alla fall tid till att se hur nästa säsong kommer att se ut. Jag tror absolut att jag kommer att spendera nästa säsong i Öis, framförallt våren för att göra klart skolan och andra saker som är viktigt för en 18-åring.

Så en övergång till Öis? Eller lånas du ut?

– Det får man se, vi får se hur nästa säsong kommer se ut. Men förhoppningen är att jag kommer att spela för Öis nästa säsong och då med ett proffskontrakt, oavsett om det blir ett lån eller en permanent övergång.

Vad säger du om tiden i Italien då?

– Det var en jättefin tid, en lärorik tid som ger mig mycket livserfarenhet. Fotbollen gick jättebra men tyvärr om man inte känner att alla pusselbitar är på plats så blir det jobbigt. Parma tog väl hand om mig, det är en jättebra klubb så där finns inget att klaga på. Jag är jätteglad att jag tog beslutet att åka till Italien, det kommer jag aldrig att ångra.

Att det bara blev ett par månader i Italien handlar mer om att livet utanför fotbollsplanen inte var någon höjdare.

– Alla människor behöver någon att prata med och ett bra socialt liv. Italien är ett land där engelskan blir ett problem och det är svårt att kommunicera med folket. Det är svårt att skaffa sig ett bra socialt liv där och samtidigt låg skolan och väntade på mig här i Sverige. Det var flera sådana saker som blev ganska stora, säger han.

Vad har Parma sagt om det här då?

– De förstår att det kan vara jobbigt och har visat att de vill satsa på mig om jag vill tillbaka. Sen får vi se vad som händer och de vet som sagt att det kan vara jobbigt, det är därför vi skrev ett sexmånaderskontrakt i början.

Fransson anslöt till Öis ungdomsverksamhet från Lindome GIF säsongen 2014. I fjol gjorde han sin debut i Superhettan mot Landskrona BoIS och 2019 debuterade han för P01-landslaget.

Öis klubbchef Niklas Allbäck om Franssons återkomst:

– Efter en rätt lång tids diskussioner med Parma insåg vi under helgen att det förmodligen inte kommer gå att hitta en långsiktig lösning på denna situation just nu. När det väl kom ner till krita var det den här lösningen som till slut var enklast och bäst. Kevin återvänder till Öis, vi får möjlighet att vidareutbilda en av vår egna, han kommer träna med a-laget och kunna spela matcher för P19 under hösten. Vi kommer att fortsätta diskussionerna under hösten med att försöka hitta en långsiktig lösning, säger han på Öis hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.