Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Foto: Bildbyrån

Kevin, 15, tar med sig läxorna på lägret: "Vi får se hur det går"

Kevin Ackermann är supertalangen som kan bli historisk för Häcken. Femtonåringen kan bli yngst någonsin i allsvenskan. - Det hade varit jätteroligt, säger han.

Häcken har lagt sina vantar på en av de mest spännande och jagade talangerna inom svensk fotboll. Kevin Ackermann är fortfarande bara 15 år gammal och går i nian samtidigt som han är med Häcken i Dubai. 
– Det är ju sista terminen för mig. Jag har fått ta med mig mycket plugg hit och sen när alla är lediga på sportlovet så är jag i skolan. Nu blev det lite extra plugg då jag har tre prov när jag kommer hem, säger han och skrattar.
– Men min skola (Änglagårdsskolan) är väldigt bra och förstår situationen. Så jag kan åka iväg och så löser vi det på ett bra sätt med plugg så det funkar.

Hur känns det att vara här? 
– Det har varit jättebra. Kul att få spela med så duktiga spelare och man utvecklas mycket. Det är bra miljö och bra tränare och jag tycker att jag klarar av det bra. Sen är det mycket som man får jobba på. Du har inte lika mycket tid här som i ungdomsfotbollen men jag tycker det redan känns bättre. Det kommer att komma med tiden, säger han.

Största skillnaderna?
– Att du inte har någon tid på dig här. Har du för många touch då tappar du bollen.

I första mötet i Dubai med Molde blev det ingen speltid för Kevin Ackermann – något han hoppas få mot Midtjylland.
– Det hade varit jätteroligt att få några minuter. Det spelar ingen roll hur många. Jag är ju bara 15 så om jag inte får spela är det inte hela världen heller.

Tänker du på att du kan bli yngst i allsvenskan?
– Nej inte så. Men det hade varit väldigt kul men jag ska bara fortsätta leva i nuet och njuta. 

Supertalangen har omgärdats av rykten under en längre tid. Rykten om klubbar som Real Madrid och Benfica – rykten han tar med en klackspark.
– Det är ju roligt men jag försöker att inte tänka på det utan ta det lugnt bara.

Hyllningen från tränaren Mikael Stahre kommer direkt.
– Han har goda förutsättningar att bli en toppspelare.