Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kennet Andersson lämnar IFK Göteborg

Kennet Andersson lämnar IFK Göteborg meddelar klubben på sin hemsida.
– Det är Kennet själv som har gjort det här valet. Det är han som har valt att gå vidare, säger ordförande Mats Engström.
"Har lagt ner hela min själ i föreningen under dessa år”, skriver Kennet Andersson på Instagram.

Spelare, styrelseledamot, sportchef – och rådgivare. Kennet Andersson har haft flera roller inom IFK Göteborg genom åren.

Nu lämnar han dock föreningen. Det beskedet gavs under torsdagen.

– Oavsett vilken roll han haft har han alltid satt Blåvitt först och under sin tid som sportchef var han delaktig i rekordförsäljningar och cupguldet 2020. Vi tackar Kennet för allt han gjort för föreningen och önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

LÄS MER: Spelarna i IFK Göteborg har slutat hata förluster

Ordförande Mats Engström:

– Kennet har, likt många andra som har kommit tillbaka, haft ett stort hjärta för föreningen. Oavsett vilken roll han har haft har han gjort det bästa för föreningen och varit en väldigt lojal medarbetare. Det är bara att önska honom lycka till i hans framtida värv.

Som spelare vann Kennet Andersson SM-guld med IFK Göteborg både 1990 och 1991. I mars 2018 valdes han in i föreningens styrelse. Ett år senare tog han över sportchefsjobbet.

Det behöll han till september i år. Då ersatte Pontus Farnerud – och Kennet Andersson fick titeln rådgivare.

Kanske var planen redan då att han skulle lämna nu?

– Nej, det tror jag inte. Men det får Kennet själv svara på. När han har tagit sitt beslut vet jag inte, men det har inte funnits någon kommunicerad plan, säger ordförande Mats Engström.

Har det funnits diskussioner om att han skulle bli kvar i klubben?

– Det är Kennet själv som har gjort det här valet. Det är han som har valt att gå vidare. Det är klart att det har funnits diskussioner, men där har inte jag varit delaktig så det kan jag inte svara på.

Varför vill Kennet lämna?

– Jag vet inte mer än att han vill gå vidare till andra utmaningar. Det får man respektera.

LÄS MER: IFK Göteborg vill förlänga med Isak Dahlqvist

Kennet Andersson själv har avböjt att kommentera torsdagens besked.

På Instagram skriver han: ”Tack för de här åren IFK Göteborg. Efter ytterligare tre år i föreningen så har jag bestämt mig för att gå vidare mot nya utmaningar. Har lagt ner hela min själ i föreningen under dessa år. Nästa år tar jag, förhoppningsvis, plats på läktaren. Hoppas vi lyckas med vändningen och kan trycka på mer i framtiden. Tack alla fantastiska människor runtom föreningen och på Kamratgården! Helt ärligt grymt besviken över den allsvenska säsongen men trots det så plockar vi med oss en titel till. Forza IFK!”.

GP har sökt Pontus Farnerud för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.