Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Kennet Andersson föreslås ta plats i IFK Göteborgs styrelse

När det på årsmöte i mars väljs ny styrelse till IFK Göteborg kommer Kennet Andersson vara ett av valberedningens förslag.

I mars har IFK Göteborg årsmöte och en ny styrelse ska väljas. Valberedningen föreslår fyra nya namn, ett av dem hjälten från VM 94 Kennet Andersson.

LÄS OCKSÅ: "Förutom familjen kommer det komma högst upp på prioriteringslistan"

"Ett välkänt namn som inte kräver mycket presentation i sig. Från valberedningen menar vi att Kennet är ett gott val utifrån sin sportsliga kompetens, men också för att han är väl förtrogen med vilken satsning och vilket arbete som krävs för att som idrottsman ta sig till de allra högsta internationella nivåerna", skriver valberedningen om Kennet Andersson på IFK Göteborgs hemsida.

Valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg tillägger:

– Vi måste få en brygga mellan sporten, den dagliga verksamheten, och styrelsen. Att det finns kompetens där. När Mikael Kjellström, styrelsemedlem i drygt tio år, lämnade ville vi förstärka där. Kennet har koll på IFK ur ett modernt och historiskt perspektiv.

Hur reagerade han när han fick frågan?

– Vi har haft samtal med Kennet där han har varit tydlig med att han vill bidra. Och det är vi säkra på att han kommer göra.

Under hösten meddelade IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson att han inte ställer upp för omval och i november meddelade valberedningen att deras förslag på ny ordförande är Mats Engström, i dag vice ordförande.

LÄS OCKSÅ: Han föreslås ta över Blåvitt: "Vill ena IFK"

Även Mikael Kjellström och Olof Myhrman kommer lämna styrelsen och förutom Kennet Andersson föreslås Anders Ovdahl, Peter Brandt och Richard Berkling ta plats i styrelsen. På omval föreslås kassör Jakob Andersson och ledamöterna Andreas Johansson och Cecilia Andersson.

Med det sagt kommer styrelsen utökas med en person.

– Vi har fokuserat på det faktum att vi har intressanta personer som vi tror kan bidra. IFK är inne i en förändringsprocess. Mycket fokus ligger på att hitta en ekonomi i balans, men man kan inte spara sig till framgång. Man måste hitta utveckling. Vi tycker att de här namnen speglar den utvecklingen, säger Joakim Brinkenberg.

LÄS OCKSÅ: Han väljer att lämna Blåvitt – efter fansens påtryckningar

GP har sökt Kennet Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.