Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Keith Millen om vad som gått fel i inledningen av 2020

Sju insläppta mål och tre poäng på tre matcher. Öis inledning på säsongen har lämnat mycket mer att önska. Ingen vet det bättre än tränare Keith Millen, som haft en hel träningsvecka på sig att rätta till problemen.
– Det handlar mindre om drastiska förändringar och mer om inställning och detaljer.

Keith Millens Öis inledde säsongen starkt med en sent avgörande mot Ljungskile på bortaplan, när kapten Daniel Paulson avgjorde med ett drömmål i slutminuterna.

Men sedan dess har det gått tyngre. Två omgångar med noll mål framåt och fem mål i baken betyder att tränare Keith Millen fått ta sig en funderare inför lördagens match mot tabelljumbon AFC Eskilstuna.

– Vi har pratat om alla tre matcher. Spelet har stundtals flutit på bra, men vi har inte försvarat vårt straffområde tillräckligt väl. Samtidigt så har vi inte varit så aggressiva som vi borde i motståndarnas straffområde.

Två sextonmetersområden. Ett på offensiv planhalva, ett på defensiv. Enligt Keith Millen är det här som problemen finns, och även här som fokus legat den senaste veckan.

– Det börjar med spelarnas inställning. Attityden i att vilja försvara och viljan att ta sig i offensivt straffområde. Vi vill vara mer solida på egen planhalva och få in fler spelare i den sista tredjedelen.

Varför har aggressiviteten och inställningen inte funnits sedan början?

– Det har nog att göra med att vi haft två månader där vi bara tränat med varandra. Jag har varit väldigt nöjd med attityden och inställningen, men det är något får man först kvitto på när man möter annat motstånd.

– Vi har haft denna gruppen i sex månader men det är fortfarande bara vår tredje match tillsammans. Jag lär mig fortfarande om gruppen, och de lär sig också om varandra. Förhoppningsvis så får vi se den aggressiviteten imorgon.

Millen talar vidare om vad det betyder att få en hel träningsvecka.

– Det blir en skillnad. Är det match mitt i veckan så har du bara två-tre dagar som då mest handlar om återhämtning. Nu har vi inte haft något så då har vi kunnat prata igenom oss och peka ut vad som behöver förbättras.

Gästande AFC drabbade av corona

Millen berättar vidare att läget i truppen överlag är bra. De enda som saknas inför AFC är Joakim Karlsson som dras med vadproblem och Arvid Sigurdsson som är fortsatt knäskadad.

– Vi har hunnit spela tre matcher nu och den fysiska statusen i laget är fortsatt bra. Vi har fem byten att tillgå så det borde inte vara något problem.

På lördagen gästas Öis av det enda laget som inlett svagare än de själva – AFC Eskilstuna.

Nyligen nedflyttade, och dessutom drabbade av både skador och bekräftade coronafall.

– Det är svårt att klurat ut vad det är för lag som kommer hit. Ett lag med mycket kvalitet som haft en turbulent start på säsongen.

– Vi har allt vi behöver veta om AFC, men det handlar mer om oss. Om vi gör det vi ska och är så aggressiva som vi kan vara så är vi en tuff motståndare för vem som helst i denna serie.

Truppen mot AFC

Fredrik Andersson, David Olsson, Karl-Johan Lindblad, Anton Lans, Hannes Sahlin, Aílton Almeida, Fredrik Zanjanchi, Adam Bergmark Wiberg, Daniel Paulson, Oliver Stanisic, Lukas Browning Lagerfeldt, Anton Andreasson, Mohamed Said Adan, Calle Wede, Bubacarr Jobe, Kevin Ackermann, Abdul Razak, Danny Ervik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.