Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Keith Millen var exalterad på årets första träning. Bild: Petter Trens

Keith Millen hintar om fler värvningar för Örgryte

Örgryte gjorde sin första träning på försäsongen på ett välbesökt Öis-gården.
Många var nyfikna på klubbens nya projekt.
– Vi ska försöka få in ytterligare ett par spelare, säger nye tränaren Keith Millen.

Örgryte inledde på lördagen sin försäsong med årets första träning på Öisgården. Det var många supportrar som trotsat den kalla vinden för att titta närmare på det rödblå laget.

– Det är jättekul att se så många supportrar på plats. Det är viktigt att bygga en relation med dem för att fylla stadion så gott som möjligt, säger nye tränaren Keith Millen.

Engelsmannen Keith Millen är ny på sin post för säsongen och håller nu på att försöka bygga ett slagkraftigt lag. Han har längtat efter att få dra igång förberedelserna på allvar.

– Jag har väntat sex veckor på att äntligen få se spelarna komma ut på konstgräset, säger han.

Aktiv transfermarknad

Redan under hösten började Örgryte renovera truppen. Några tongivande spelare, som Gustav Ludwigson, Alexander Bernhardsson och David Engström har lämnat klubben och in har yngre förmågor kommit. Dessutom är Millen ny tränare sedan Thomas Askebrand lämnade i höstas.

För att ersätta spelartappen har man tagit in flera lovande, unga förmågor med stor potential att utvecklas. Dagen innan premiärträningen blev dessutom mittfältaren Kevin Ackermann klar från Häcken.

– Det är normalt med många nya spelare inför en säsong med värvningar och försäljningar. Vi hoppas försäsongen blir trevlig och att alla är friska, säger Keith Millen.

Fler värvningar på gång

Öis nye tränare hintar också om att det är fler nya spelare på gång in i truppen.

– Truppen är inte komplett ännu men vi har fått ned medelåldern med några unga talanger. Vi hoppas ta in ett par ytterligare spelare. Då rör det sig om etablerade spelare som slår sig in i startuppställningen. Det är spelare med mer erfarenhet. Jag tror på en bra mix mellan äldre med erfarenhet och yngre med energi och entusiasm.

Keith Millen betonar vikten av att skynda långsamt under försäsongen och se till att truppen förblir hel. Men han är också tydlig med viljan att gå långt.

– Jag säger till spelarna att vi ska vinna varje match, även om det är svårt att göra. Vi ser var det tar oss. Jag vill inte sätta en klar målsättning inför säsongen men det handlar om att hitta ett sätt att ta oss framåt. Men man vinner ingenting på försäsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.