Emilia Hjertberg och hennes KDFF kunde inte stoppa Örebro.
Emilia Hjertberg och hennes KDFF kunde inte stoppa Örebro. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

KDFF rasade i hop – åkte på ny storförlust

Ett måls underläge efter den första halvleken gav lite hopp, men det hoppet skulle dö ut ganska snabbt. Kungsbacka DFF åkte på en ny rejäl smäll i damallsvenskan.
– Vi har inte riktigt koll, säger KDFF-spelaren Emilia Hjertberg.

ANNONS
|

Säsongens näst sista match är spelad för Kungsbacka DFF och den slutade som de flesta tillställningar gjort under sommaren.

Det blev en solklar förlust.

KDFF som redan är klara för degradering till elitettan kommande säsong ställdes mot Örebro på hemmaplan. Från början såg det också rätt lovande ut.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi är det klart bättre laget och det har inte hänt många gånger i den här serien, säger Emilia Hjertberg.

Kollapsade

Det var ändå Örebro som tog sig i från den första halvleken med en 1–0-ledning och när 2–0 kom relativt tidigt i den andra halvleken var saken klar.

ANNONS

– Vi kommer ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och när de gör sitt andra mål så chansar vi lite, men har inte riktigt koll på vår trebackslinje och Örebro är bra på att ställa om, säger Emilia Hjertberg.

Kungsbacka skulle få göra ett mål. Det kom i den 86:e minuten och det var Pernilla Milton (tidigare i Kopparberg/Göteborg) som gjorde det, men det räckte inte längre än att anfallaren snyggade till siffrorna. Det blev 5–1 till Örebro.

– Jag tycker att vi har bra fart på träningarna och bra energi när vi går in i matcherna, men när de gör några mål så orkar vi inte riktigt, säger Emilia Hjertberg.

ANNONS