Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kazuyoshi Miura, 54, klar för ny fotbollsklubb

Börjar du närma dig 50 och har fått åldersnoja? Här kommer en nyhet som kan inge lite hopp.
Den japanske fotbollsspelaren Kazuyoshi Miura är snart 55 år gammal, men håller fortfarande. Nyligen skrev han på för en ny klubb.

Japan är det land i världen med högst medellivslängd. Och det kanske även är det land där fotbollsspelare kan hålla på längst. För nu är snart 55 år gamle Kazuyoshi Miura inne på sin 37:e säsong, och han verkar inte ha några planer på att sluta.

Miura är lite av ett unikum inom fotbollen, och har slagit mängder av rekord. Han har länge varit den allra äldsta spelaren i världen att göra en elitfotbollsmatch. Förra året slog han sitt eget rekord när han 54 år och 12 dagar gammal hoppade in i japanska högstaligan, J-League.

”King Kazu” som han kallas har varit en vass målskytt i många av de lagen han representerat. Och han är även den äldste spelaren att ha gjort mål i en elitfotbollsmatch. 2017 gjorde han sitt senaste mål för Yokohama FC.

Karriären fortsätter – förenas med sin bror

Men nu lämnar han alltså klubben, efter att ha spelat där i 15 säsonger.

Istället går Kazuyoshi Miuras karriär vidare i Suzuka Point Getters, som spelar i Japans fjärde högsta division. Om det fortfarande är elitnivå? Kanske inte, men givetvis sticker 54-åringen fortfarande ut med sin höga ålder.

– Jag är tacksam för möjligheten att spela här och kommer göra mitt bästa för att bidra till klubben på planen, sa Miura i samband med att han presenterades för sin nya klubb, som blir hans 15:e i karriären.

Efter klubbytet kommer han nu få kampera ihop med sin storebror, Yasutoshi Miura. Även han har varit professionell fotbollsspelare, men har sadlat om, och är tränare för Suzuka Point Getters.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.