Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kaxiga utspelet inför blåvita återkomsten

David Boo Wiklander är tillbaka i IFK Göteborg efter tolv års frånvaro. Då hymlar han inte med att han är i klubben för att spela. – Jag har förlorat två matcher på två år, säger han.

Den 32-årige mittbacken vände till den här säsongen hem till IFK Göteborg. Klubben han fick sin ungdomsutbildning i innan karriären gick via Qviding, IFK Norrköping och senast Hammarby.
– Tidigare har man ju varit här och hälsat på. Nu är det en annan grej. Jag kör vilse varje dag och hittar nya saker. Det är mycket som har hänt i Göteborg och det är jätteroligt, säger han.

Skönt att vara igång?
– Jätteroligt! Skönt att känna på boll igen, det har ju varit mycket fys och löpning för att hålla igång under ledigheten.

Wiklander pratar gärna om försvarsspel. Framförallt lagets försvarsspel som enligt honom är nyckeln till framgång.
– Vi ska ta ett steg tillbaka. Oavsett vilket lag så är det viktigt att tajta till defensiven. Det är trots allt det som är viktigast tycker jag.

Mittbacken är i klubben för att konkurrera om en plats med främst Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne.
– Man brukar ju säga att alla står på noll inför en omstart. Så är det absolut inte, säger han och skrattar.
– De två har spelat ihop sig. Men kikar man på det rent statistiskt så har jag förlorat två matcher på två år i Norrköping och Hammarby. Jag har kunnat tajta ihop de backlinjer jag har varit en del i och det ska jag försöka visa nu med.