Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kasper Hjulmand rasar mot Frits Ahlströms uttalande efter att Christian Eriksen kollapsade

Danmark och Finland spelades färdigt efter att Christian Eriksen kollapsat på planen. Danskarna ska ha fått två alternativ – att spela klart matchen samma kväll eller innan 12.00 dagen efter. Men enligt Frits Ahlström, tidigare presschef på danska fotbollsförbundet, ska det ha funnits ett tredje, det rapporterar danska TV2.
– Normalt sett vill jag inte kommentera det, men jag kan inte acceptera osanningar, sa Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand på en presskonferens under måndagen.

Christian Eriksen mår i dag, efter omständigheterna, väl. Han kollapsade i premiären mot Finland och har därför inte kunnat vara med och bidra för sitt land i EM. I premiären fick det danska landslaget två alternativ: Att spela färdigt matchen samma kväll eller spela klart den innan 12.00 dagen efter.

LÄS MER: Svenska vapnet mot Ukraina: 16 extra centimeter

Men nu skriver danska TV2 att det fanns ett tredje alternativ enligt den tidigare mediedirektören och presschefen för den danska fotbollsförbundet, Frits Ahlström. Alternativet innebar att spela klockan 20.00 eller 21.00 dagen efter.

Förbundskapten till motattack

Detta uttalande får nu den danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand att reagera starkt.

– Normalt sett vill jag inte kommentera det, men jag kan inte acceptera osanningar. Min och mina spelares gräns går när osanningar kommer fram. Det betyder mycket för mig och mina spelare att vi berättar sanningen om förloppet, sa Hjulmand på en presskonferens under måndagen enligt danska Ekstra Bladet.

LÄS MER: Nya riktlinjer – räknar med 10 000 på Ullevi

Enligt Hjulmand befann sig inte Ahlström på det krismöte där danska och finska ledare fanns tillsammans med domare och representanter för Uefa under matchkvällen.

– Vi har inte hört något (om ett tredje alternativ) från Uefa. Jag kommenterar enbart detta eftersom det är ett direkt falskt påstående. Osanningar får inte florera för mig och mina spelare. Nu står det klart för alla, hur det var. Även för Frits, sa Hjulmand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.