Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Karlsson om Källströms klubbval: "Blir inget lycka till"

Allsvenskan har blivit en stjärna rikare, detta står klart efter att Kim Källström gjort klart för Djurgården. Men intresset för mittfältaren var även stort på Hisingen. – You win some and you lose some, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Till slut föll valet av ny klubb på Djurgården för Kim Källström. Klubben han tog två SM-guld med innan han for ut i Europa.

Läs mer: Källström återvänder till Djurgården.

Men det fanns en till Allsvensk klubb som gärna styrt upp en återträff med mittfältaren, föga förvånande heter den klubben BK Häcken,

Det var i Hisingeklubben Källström gjorde sin Allsvenska debut, i vilken han nätade redan efter en minut.

När det stod klart att 34-åringen och Schweiziska Grasshoppers går skilda vägar var såklart den gulsvarta sportchefen Sonny Karlsson intresserad.

Men den dragkampen vann alltså Djurgården istället.

– Jag hörde att han har skrivit på för Djurgården. Han är en vuxen man som tar sina beslut över vart livet ska ta vägen, det var vi ganska medvetna om, säger Karlsson.

Nyheten kom inte som någon chock för Karlsson som fått indikationer på vart det barkade.

– Han skulle höra av sig om vi var intressanta, men sen sa han"Jag håller på med en grej som jag tror blir bra för mig".

"Då blir det inget lycka till"

Men det är ingen bitter sportchef man hittar på Hisingen, Karlsson berättar att det skulle varit svårt att ro affären i land då man redan har ett välfyllt mittfält. 

– Nej, fan! Jag känner honom sedan barnsben och han gör vad som är bra för honom i livet.

Istället väljer han att, till viss del, önska hemvändaren lycka till.

– Vi önskar honom lycka till. Förutom mot oss, då blir det inget lycka till. Men det är jättekul att Kim är hemma och spelar. You win some and you lose some, säger Sonny Karlsson.