Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karabach-scouten: "Bästa laget vi stött på i år"

Karabach må vara ett nästintill helt okänt lag för gemene göteborgare. Men det är inte vilket brödgäng som helst Blåvitt ställs mot i dag. Klubbens assisterande tränare Alf Westerberg har granskat motståndet.… – Det är det bästa lag vi har stött på i år, säger han.

Karabach ligasäsong har precis börjat. På de två inledande matcher har de tre senaste årens azeriska mästare vunnit en och spelat en oavgjord. För en vecka sedan besegrades Sumqayit på bortaplan med 2-0. På plats fanns Alf Westerberg. 

– Karabach vann komfortabelt men det var inte någon fantastiskt intensiv match. I Champions League borde de ha slagit ut Viktoria Plzen där de hade enorma chanser. 

Skicklig kvartett

Förutom spelet på planen var det värmen som bokstavligt talat slog Blåvitts utsände. 

– Det var fruktansvärt varmt. På dagtid var det ungefär 40 grader och vid matchtid så får vi räkna med drygt 30 grader. Det blir en väsentlig skillnad från matcherna i Helsingfors och Polen, säger han. 

Men innan Alf Westerberg och Co måste kämpa mot värmen ska en match på Gamla Ullevi spelas. Det är ett lag som IFK:s motståndarscout beskriver som sydeuropeiskt i sitt spelsätt. Uppställningen är 4-3-3 i grunden. Brassarna Reynaldo och Richard Almeida utgör tillsammans med den spanska duon Dani Quintana och Míchel stommen i offensiven. 

– Det är ett skickligt och passningsorienterat lag som litar mycket på individuella prestationer. Man kan säga att det i hög grad är de fyra spelarna som sätter sin prägel på spelet. 

Ligatrea slog ut Lille

Laget som slutade trea i den azeriska ligan, Qäbälä, visade klassen på landets klubbfotboll i Europa Leagues tredje omgång. Klubben slog ut franska Lille och möter nu Maribor för att kvala in till gruppspelet. Förra säsongen tog Karabach 25 poäng mer än Qäbälä, vilket ger en fingervisning om hur bra Karabach är. 

– Det är det bästa lag vi har stött på i år. Styrkan sitter i den individuella skickligheten i nämnda spelare. De kan slå ut sin motståndare så där måste vi se upp, säger Alf Westerberg.