Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kaptenens varning – till motståndarna

Ledning förvandlades till underläge och förlust mot Mjällby. Gais tredje nederlag i rad, men enligt Gais lagkapten, Marcus Bergholtz, blir laget att räkna med inom en snar framtid.
– Vi kommer bli jobbiga att möta de sista elva matcherna, säger kaptenen.

Tre raka förluster är vad Gais har i bagaget efter att Mjällby åkt hem från Gamla Ullevi med full pott. De nyblivna serieledarna hittade rätt två gånger inom loppet av fem minuter, vilket blev direkt matchavgörande.

Förlusten innebär att Gais ligger kvar på negativ kvalplats i tabellen och i samma omgång tog både jagande Brommapojkarna poäng och Trelleborg strax framför gjorde likadant.

Men för lagkaptenen Marcus Bergholtz var matchen mot Mjällby ett tecken på att det är på väg att lossna – på riktigt.

LÄS MER: Trots anfallarens första mål – Gais föll mot topplaget

– Jag sammanfattar det här som att vi kommer bli jobbiga att möta de sista elva matcherna, säger Bergholtz.

Vad är det som gör att du känner att det håller på att vända?

– Nu har vi fått in ett gäng gubbar i truppen som skapar lite konkurrens. Jag tycker att de gör det bra, som idag gör Haris en riktigt bra match. Det är ett fall framåt spelmässigt. Vi har mer rörelse och vi har mer mönster. Ge oss några veckor nu så kommer det bli bättre och bättre, säger Gais-kaptenen.

"Vi kommer bli starka"

Det var i den sista tredjedelen som skillnaden mellan Gais och Mjällby sken i genom när lagen drabbades samman. Hemmalaget hade en hel del boll både på mitten och på offensiv planhalva, men den sista skärpan och kvalitén lyste i sin frånvaro.

– Ja, vi är lite tama där. Men nu får vi in lite killar till. Måns (Saebbö) och Leo (Pllana) är duktiga och det känns bara som att de behöver jobba vidare så kommer det komma. Det gäller liksom att inte deppa över det här nu, säger Bergholtz och fortsätter:

– Vi kommer bli starka och det är det jag tar med mig. Vi har inget val. Vi gick i genom ungefär det här förra året också och vi vet vad det innebär. Vi måste bara våga spela och gå ut och vara ett riktigt jobbigt lag att möta. Vi måste bara ut med moralen. Det är vad det handlar om, säger Marcus Bergholtz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.