Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kaptenens revansch: "Var bara fram med dobbarna"

Missad markering när Norrby tog ledningen – men Calle Nyström fick sin revansch när han med ett viktigt hörnmål gav Gais syre i segerjakten. – Det var bara fram med dobbarna och pang så satt den, säger lagkaptenen.

Ångestmötet mot Norrby inleddes inget vidare för Carl Nyström och hans Gais. Laget slarvade i passningsspelet och backlinjen såg minst sagt skakig ut under den första halvleken. Och när Norrby tog ledningen var det Nyström som kom på mellanhand. Men lagkaptenen skulle dock få sin revansch direkt i inledningen på den andra halvleken. Mittförsvararen höll sig framme på en hörna från Dusan Djuric och tofflade in 1-1, en fullträff som gav Grönsvart ordentligt syre i jakten på tre poäng. 

– Eftersom det var min markering på deras första mål så tänkte jag att "fan nu måste jag revanschera mig", och det gjorde jag. Det var vara fram med dobbarna och pang, så satt den, säger han och skrattar. 

– Det har blivit några mål nu, det här var tredje! 

Efter matchen ville Nyström, utöver segerskytten Luka Mijaljevic, lyfta fram en spelare lite extra, målvakten Damir Mehic. 

– Damir höll ett riktigt brandtal för oss i halvlek. Det var viktigt. Vi tittade på varandra och bestämde oss. Sedan fick vi mål direkt och efter det tycker jag det är vi som försöker vinna matchen. Det kändes rättvist. 

Han fortsätter: 

– Han sa många bra saker, som handlade om oss i laget. Sådana saker som vi vet om att vi kan, som vi inte gjorde i den första halvleken. 

Tillsammans med övriga laget firade Nyström sedan vilt med publiken efter slutsignalen. 

– När Lukas mål går i nät, jag vet knappt vad man ska säga. När man är i den här situationen, som man har satt sig i själv, där man måste vinna matcher, och bollen väl går i nät och det släpper. Det går knappt att beskriva. 

Samtidigt är mittbacken medveten om att ingenting är vunnet än så länge. 

– Det är bara en vinst, vi behöver en till, men klart att det var väldigt viktigt för stunden. Nu ska vi njuta de här dagarna och alla gaisare ska få njuta, sedan laddar vi om.