Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kaptenen tillbaka med besked: "Skönt att visa vad man kan"

Hon har haft en tung vår med lite speltid i klubblaget – mot USA fick Caroline Seger spela 90 minuter. Och då övertygade lagkaptenen. – Det är skönt att få visa vad man kan, säger hon.

Sverige förlorade förvisso den första av tre träningsmatcher inför EM när USA nollade Blågult på Gamla Ullevi. Men trots nederlaget fanns det mycket i det svenska spelet att ta med sig. En av många som imponerade var Caroline Seger. Landslagskaptenen har haft en kämpig vår i klubblaget Lyon, där hon har fått finna sig i att allt som oftast stå vid sidan, men tillbaka i landslaget fanns hon med på plan från start – och fick spela 90 minuter. 

– Nu kör vi härifrån. Det var skönt att vara igång igen. Det är klart att det finns lite grejer som rytm och flås och sånt som kan bli bättre, men det var skönt att få 90 minuter. 

32-åringen utsågs till matchens bästa spelare och fick beröm av förbundskapten Pia Sundhage efteråt.

– Hon är en av flera spelare som är fantastisk i dag. Med tanke på att hon har spelat så lite i Lyon och kommer hit och håller i taktpinnen bådar gott inför framtiden. 

Och en viss lättnad gick att tyda hos Seger själv. 

– Det är skönt att det syns och att man får visa vad man kan. Det är inte helt lätt när man inte har spelat på ett tag. Men jag har trott på vad jag har gjort. 

Det var inte långt ifrån att Seger dessutom fick kröna sin fina prestation med att bli målskytt, men ena gången hann det amerikanska försvaret rensa undan mittfältarens avslut på mållinjen och när hon nådde först på en inläggsfrispark i den andra halvleken lyckades hon inte få avslutet på mål. Och just målskyttet är något som de flesta blågula spelarna efteråt menade måste bli bättre framöver. 

"Hoppas vi kan mer offensivt" 

– Jag hoppas verkligen att vi kan mer offensivt. För vi behöver trycka på mer och göra mål. Samtidigt får man inte glömma bort vilka vi möter, det är skickligt lag, det här är inte en match där vi ska göra fem mål, säger Seger, som i den första halvleken tvingades kliva av under en kort period.

 – Jag har lite problem med min diafragma. Det låter jättekonstigt, men det sitter högt upp och det låser sig, då måste jag ha någon som trycker åt mig. 

Men någon fara för framtiden är det inte.

– Jag vet att jag kan fixa det snabbt, även om det inte är optimalt att jag behöver gå av.

– Det är bara störigt när det kommer, för jag måste ju få hjälp och det påverkar spelarna där ute och det är inte så roligt.