Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kaptenen om senaste dygnet: "Det exploderade"

Blåvitts lagkapten David Boo Wiklander var förvånad när GP:s uppgifter om att IFK Göteborg planerar att göra sig av med tränaren Poya Asbaghi publicerades.
– Alla är nyfikna av naturen så det är klart att man undrar vad som hade hänt och vad som pågick, säger han efter tisdagens träning

När GP på måndagskvällen publicerade en artikel som slog fast att Poya Asbaghi kommer att tvingas lämna sitt uppdrag som huvudtränare inom en snar framtid höjde IFK Göteborgs kapten på ögonbrynen. Informationen var helt ny för honom.

– Det blir stora frågetecken, automatiskt. Eftersom det inte är något som har varit i närheten av oss fram tills det släpptes. Det exploderade sedan.

LÄS MER: Asbaghi offras efter Grens misstag

Vad har hänt sedan i går kväll?

– Det är inte mer spännande än att det inte har hänt någonting. Det som är mest positivt är att det var 20-30 personer på träning och det var sex stycken spelare som tränade. Så det var roligt att få extra uppmärksamhet.

Hur ser spelartruppens förtroende ut för Poya Asbaghi?

– Det ser oförändrat ut. Vi gick in i den här säsongen med en insikt av att spela en annorlunda fotboll. Vi har fått reviderat lite under årets lopp för att skrapa ihop poängen vi behöver för att kunna fortsätta nästa år.

– Det innebär också att vi måste få till vad vi har i tydliga linjer, och dra ännu mer åt samma håll. I utveckling så är det höga toppar och djupa dalar. Nu måste vi hitta en jämn linje. Både jag och klubben har stort förtroende för spelarna som vi har för de kommer inte förändras. Det här kommer nog gjuta in självförtroende i gruppen och att få fram att det här inte stämmer. Det kan bli en revansch för oss.

– Det är många som tycker det är roligt att tycka och spekulera. Vi spelare har möjligheten att påverka och det ser jag som en utmaning.

LÄS MER: Poya Asbaghi om GP:s uppgifter: "Hittepå-fakta"

Hur påverkar en sån här händelse spelargruppen?

– Alla spelare är olika såklart. Jag som äldre och kapten får ta ansvar och prata med spelare som tar det på olika vis. Det är så den här branschen är. Det är naturens gång när du spelar fotboll på den här nivån. Sen kan man se det som att det är roligt att folk är intresserade av vad man gör på jobbet. Och man ska inte glädjas åt det men förhoppningsvis leder det här till att folk blir intresserade av vår avslutning. Den ska vi göra bra.

LÄS MER: Olsson om uppgifterna: "Inga kommentarer"

Spelarmöte i helgen

I lördags så räddade Giorgij Charaisjvili en poäng mot tabelljumbon Trelleborg i den absolut sista spelminuten. Resultatet var knappast vad föreningen hade räknat med. När laget samlades på söndagen diskuterade spelargruppen igenom vad som måste bli bättre framöver.

– Jag kommer inte lyfta fram vad vi pratade om där egentligen. Det behåller vi inom laget. Det jag kan säga är att vi är besvikna precis som supportrarna över resultatet. Nu är det mycket spekulationer om alla runt omkring, men det är på planen det händer och det är där vi måste förändra till att höja kvalitén. Det var det som var de största tongångarna vi lyfte på det mötet.

Ytterligare ett möte, där klubbdirektören Max Markusson och spelarrådet närvarade, hölls innan tisdagens träning.

– Vi pratade om det som har skrivits hittills och vi spelare ville ha klarhet i hur klubben står egentligen. Det fick vi dels reda på via pressmeddelandet men det kan vara skönt också att sitta ner och prata, inte bara via media.

LÄS MER: IFK sparkar Asbaghi – här är ersättarna

Vad fick ni för signaler i det mötet?

– Inget beslut är taget på det sättet och vi ska fortsätta hitta vägen framåt. Vilka personer som ska vara där eller inte ... det finns inget som tyder på att det kommer hända något där snart. Det vet inte vi mer om. Det pratar vi inte mer om.

– Sedan pratade vi om vad jag, Tobias Hysén och Emil Salomonsson kan ge till truppen. Vi vill ta vara på alla resurser vi har här uppe. Och det gäller att vi är en del i det. Vi kommer gå stärkta ur det här. Det är jag övertygad om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.