Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Kaptenen om framtiden: "Klubben måste bestämma sig"

IFK Göteborg vill behålla Mattias Bjärsmyr, 31. – Han (Mats Gren, sportchef) sade det i Dubai, säger ”Bjärs”.

Mittbacken är en av elva spelare i Blåvitt med utgående kontrakt under och efter 2017. Han är dessutom lagkapten och bäst betald i laget. Efter en defensivt stark inledning på allsvenskan flyttades fokus, tre dagar före matchen mot Östersunds FK, mot kontraktssituationen i klubben. Förutom spelarna har även tränarna avtal som löper ut efter säsongen.

– Jag personligen tänker inte så mycket på det. Man kör på så får framtiden utvisa vad som händer. Som lag tror jag att alla är införstådda med att vi måste spela bra som lag om det skall gå bra individuellt. Det tjänar alla på till slut, menar Mattias Bjärsmyr.

– Det känns som att vi har knutit ihop säcken på ett bra sätt. Nu gäller det att upprätthålla det. Snart kommer sommaren, sedan hösten. Då är det ännu närmare. Det är egentligen då det verkligen sätts på prov.

Har du börjat prata med Mats om din situation?

– Nej, egentligen inte så mycket. Jag tar det för vad det är. Han har sagt att han vill förlänga. Någonstans där är vi.

Han har sagt det?

– Ja, det sade han i Dubai. Det är där jag står i det. Jag lägger inga värderingar i hur sugna de är egentligen eller inte. Jag står här och har sju-åtta månader kvar på kontraktet. Det utgår jag ifrån och förhåller mig till. Jag vill inte göra något stort väsen av det heller.

Hur ser du på din framtid som fotbollsspelare? Vill du vara kvar?

– Ja, det vill jag. Sedan skall det vara något som är bra. Klubben skall bestämma sig. Dels får jag känna hur mycket de vill ha kvar mig. Där börjar det. Sedan får jag känna vad klubben vill framöver.

Du tänker satsning?

Satsning eller om de vill satsa mer på ungdomar. Vill de ha en som är äldre, som har varit med och gjort 360 matcher för Blåvitt? Det är så mycket frågor som skall ställas.

Mattias Bjärsmyr återvände till IFK Göteborg sommaren 2012 efter några år i Panathinaikos och Rosenborg. Han har tidigare talat om en önskan att flytta utomlands.

Finns det något konkret där?

– Jag vet inte. Som det är nu får vi inte prata med några klubbar.

Men din agent får?

– Ja, de får jobba på som vanligt. Och fortfarande är det för tidigt, gissar jag. Det fönstret öppnar inte förrän 1 juli. Nu är jag här och spelar på här.

Är familjen beredd på en sväng till?

– Det beror på vad det är. Jag sitter i den situationen att min äldsta unge skall fylla sex och börja skolan. Då får man i sådana fall hamna på ett ställe där det finns en internationell skola.

– Det är mycket frågor. Det är samma om det skall vara nytt kontrakt. Som situationen är i Blåvitt är det mycket frågor.

Och så pengarna också?

– Det är också en fråga. Klubben måste bestämma sig.

Fram till dess är det bara att kämpa på och göra sitt bästa?

– Ja, vi i laget får hålla varandra i handen.

2016 föll Blåvitt i Östersund med 0-2. Planen för att undvika en repris är skapad.

– De kommer ha bollen mycket. Det får vi nästan räkna med. Och vara bra på omställningar, samt sätta försvarsspelet.

IFK Göteborg är ihop med Malmö FF det lag som släppt till minst skott mot mål (sex).

– Visst, det har varit stabilt. Nu släppte vi inte till någon målchans förutom målet. Så länge folk gör vad som skall göras ser det enkelt ut. Vi mittbackar är glada så länge vi har så lite som möjligt att göra.

Känner ni att ni har bra backup från mittfältet?

– Ja, bättre. Absolut. Det är en sak. Jag vet hur det var 2015 när jag och Rogne blev tokhyllade och visst, man tog åt sig av det. Någonstans försökte vi skjuta över det på att laget jobbade bra också. Fotboll är ett lagspel.