Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kaptenen missar avgörandet: "Känns piss"

En sen tackling, ett gult kort. Det innebär att Marcus Bergholtz inte får spela avslutningen mot Trelleborg.
– Det känns piss såklart att få sitta vid sidan i den viktiga matchen, säger lagkaptenen.

Förlust 1–4 mot Västerås SK innebär att Gais fortfarande inte kan andas ut i kampen om nytt superettan-kontrakt.

I stället avgörs allt i sista omgången då bottenkonkurrenten Trelleborgs FF väntar hemma på Gamla Ullevi nästa söndag.

En match Marcus Bergholtz inte får vara med och spela.

Anledningen? Mittfältaren kom sent in i en situation med Västerås Simon Johansson i början av den andra halvleken. Domare Per Melin halade upp det gula kortet, vilket innebär lagkaptenens sjätte varning för säsongen och att han därmed är avstängd nästkommande match.

– Jag hörde det efteråt, att det här var mitt sjätte kort ... det känns piss såklart att få sitta vid sidan i den viktiga matchen. Det blir inte enkelt. Men vi har bra spelare i laget, det är bara för någon annan att kliva in och göra jobbet ordentligt, säger en besviken Bergholtz som precis som lagkamraterna var frustrerad över att Gais inte lyckades ta poängen som krävdes för att säkra kontraktet.

Dubbla avstängningar

Hur ser du på er insats i dag?

– Det enda vi pratade om innan matchen var hur vi skulle gå in i den här matchen, att vi verkligen inte ville ha med oss det här till sista omgången. Vi pratade om att vi skulle vara påkopplade och stänga säsongen i dag, men sedan blev det som det blev ...

– Det är tungt nu. Samtidigt får vi bara blicka framåt, mot nästa helg. Det är då det avgörs. I dag släppte vi till för enkla mål i dåliga lägen som de fick energi av.

Även om du inte kommer spela, hur ser du på avslutningen?

– Vi får fokusera på vår match. Sedan är det klart att det finns andra matcher som också kan spela in. Jag såg att Trelleborg också förlorade, så de är ju inte heller helt säkra. Det blir säkert en tät match.

Till matchen mot TFF kommer också Niclas Andersén att vara avstängd. Försvararen varnades i mitten av den första halvleken och fick därmed sitt tredje gula kort för säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.