Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I november i fjol skedde ett flertal terrorattacker i Paris – lagkaptenen Hugo Lloris ville ge nationen nytt hopp.

Kaptenen: "Franska folket behöver det här"

Efter ett tungt år för nationen Frankrike hoppas Hugo Lloris att landslaget kan ge det franska folket något att jubla över under söndagens final. – Det franska folket behöver det här, säger lagkaptenen inför finalen.

Stade de France i utkanten av Paris är arenan där söndagens EM-final mellan Frankrike och Portugal ska avgöras. Men i november i fjol var det en av de platser i staden som blev utsatt för terrorattacker.

Den kvällen miste 130 personer livet i staden, de flesta av dem inne i konserthallen Bataclan. 

Händelserna har präglat Frankrike sedan dess och lagkaptenen Hugo Lloris inser värdet ett EM-guld skulle ha för nationen. 

– Vi har haft det tufft under det här året. Men vi är bara ännu stoltare nu av att vara ute på planen och känna att vi har hela Frankrikes befolkning bakom oss, att känna att den glädje som delas mellan spelarna och folket, säger han på presskonferensen inför finalen.

Mellan Frankrike och guldet står Portugal med en Cristiano Ronaldo i storform och Lloris hoppas att en sista kraftansträngning är tillräckligt för att de ska gå segrande från matchen.

– Jag tror det franska folket behöver det här, att fly lite med hjälp av den här turneringen och sporten har den styrkan att föra samman människor. Vi har ett steg kvar nu, och det är verkligen det svåraste, men det kommer vara värt att avsluta på ett bra sätt, säger Lloris.