Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kaptenen fortsatt skadad: "Haft samma problem innan"

IFK Göteborgs ordförande, Frank Andersson öppnade i GT för att sänka klubbens målsättning. Något som inte är aktuellt för spelarna. – Vi spelare vill vinna varje match, det är inget vi kommer ändra på, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Efter att klubben redan halkat efter Norrköping i allsvenskan och att ekonomin är allt annat än bra, så väckte Frank Andersson idén om att sänka klubbens målsättning.
– Det är ingen hemlighet att vi sitter trångt ekonomiskt. Samtidigt vill jag inte gå in och störa verksamheten. Tar du ett snäpp ner och blir ett mittenlag i allsvenskan så minskar intresset och det ger i sin tur minskade intäkter. Men jag tror det är viktigt att vi tar en sådan här diskussion, sa han till GT.

För spelarna är det inte aktuellt att sänka någon målsättning.
– Jag har inte läst exakt vad han sa. Men klubbens målsättning är att vi ska ta oss ut i Europa. Vi spelare vill vinna varje match. Det är inget vi kommer att ändra på framöver, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Bjärsmyr har likt Sören Rieks varit skadad sedan mötet med Malmö FF. Medan den danske poängkungen är på väg tillbaka – kan vara redo på måndag mot Hammarby – är Bjärsmyr fortfarande en bit bort.
– Jag har ju tränat på bra ett tag. Sen sa de ju fyra veckor och det är ända fram till uppehållet. Jag har ju haft samma problem innan och det här känns mindre. Men jag vet inte när jag kan vara tillbaka, säger han.

Tungt att följa laget från sidan?
– Det är aldrig kul. Jag har nog aldrig varit så nervös som mot Djurgården. Det hände extremt mycket i den matchen. Sen är det lika tufft när det är som mot Östersund. 

Vad sa ni till varandra efter den matchen?
– Vi hade ett möte som vi alltid har efter matcherna. Nu är det väldigt tätt igen mellan matcherna och det är viktigt att folk får säga vad de tänker. Det är viktigt. Vi måste studsa tillbaka.

Din roll som lagkapten i detta läget?
– Jag har ju min roll. Sen är vi några i laget som har varit med och spelat många matcher. Men det är ju lättare att vara med i snacket när man själv spelat. Känslan var att det mesta av snacket togs direkt efter matchen senast.

På torsdag väntar IFK Norrköping på Gamla Ullevi i lite av en måstematch. Förlust och det skiljer hela tio poäng mellan lagen – seger för Blåvitt och det skiljer bara fyra poäng.
– Det är en väldigt viktig match för oss. Förlorar vi så är det ju inte kört men uppförsbacken blir väldigt tuff. Nu siktar vi på tre poäng mot Norrköping och hoppas på en bra avslutning innan uppehållet. Då är vi med ganska bra ändå, säger Bjärsmyr.