Kaos i Champions League – polis fick ingripa i spelarbråk

Manchester City säkrade avancemang till Champions League-semifinal. Det som fick de stora rubrikerna efter mötet med Atlético Madrid var dock det som hände efter matchen: ett spelarbråk där polis fick ingripa.

ANNONS
|

Inför onsdagens returmöte i Champions League-kvartsfinalen mellan Atlético Madrid och Manchester City var det fördel City som hade med sig 1–0 från mötet i England.

Returen i Madrid slutade mållös och City är klart för CL-semifinal.

Efter slutsignal var det dock inte Citys jubel eller Atlético Madrids uttåg som låg i fokus utan det planbråk i slutminuterna sm följde med ner i spelargången och där polis fick ingripa.

Det började i slutminuterna av matchen när Manchester Citys Phil Foden låg kvar länge efter en tackling från Felipe vid sidlinjen. Situationen urartade till ett bråk på planen med de flesta spelarna inblandade. När det lugnat ner sig delade domaren ut ett rött kort (till Felipe) och fem gula kort och la till tio minuter på tilläggstiden.

ANNONS

Få intervjuer

De heta känslorna la sig dock inte när matchen var slut. Enligt flera internationella medier fortsatte bråket ner i spelargången och Jack Grealish och Stefan Savic rök ihop. Då tvingade polis ingripa.

– Det har varit fruktansvärt irriterat. En representant från Uefa kom nyss hit och sa att ”i dag blir det få intervjuer”. De vill inte att vi ska få intervjua spelarna så som de är nu. De argaste kommer inte att vara i närheten av några kameror, sa C mores reporter på plats Frida Nordstrand enligt Sportbladet.

Efter ett tag ska Citys mittback John Stones kommit ut till den mixade zonen för intervju:

– Vad ska man säga? De (Atlético Madrids spelare) är passionerade och försökte få oss ur balans i slutet. Det eskalerade.

Atlético Madrids tränare Diego Simeone sa efter matchen:

– Jag förstår att det blir bråk. När något betyder så mycket och man är så nära så kan känslorna ta över. Det ser inte snyggt ut, men det är också det vackra med fotbollen, att saker och ting betyder något.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS