Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kan skjuta gamla klubben ur allsvenskan: "Lider lite med HBK"

Mikael Boman, 29, gjorde tre säsonger i Halmstad BK. På lördag kan han ”teoretiskt” skjuta sin gamla klubb ut ur allsvenskan. – Man lider lite med HBK, säger han.

Han lämnade Falkenberg FF för Halmstad BK och gjorde där tre säsonger. Totalt blev det 88 matcher i superettan och allsvenskan i HBK-tröjan för Boman som noterades för 32 mål.
På lördag möter han återigen sin gamla klubb, en klubb som ”teoretiskt” åker ut ur allsvenskan vid en förlust mot Blåvitt.
– Det är klart att det alltid är lite speciellt att möta gamla klubbar. Men det är inte så många kvar bland ledare och spelare nu. Det är väl (Fredrik) Liverstam och (Jesper) Westerberg. Men de har jag ju mött innan de där gubbarna, säger Boman och fortsätter.
– Jag lider ju lite med HBK som har haft en tuff säsong, men ute på plan gör man inte det. Då ger man järnet för att ta tre poäng.

Under årets säsong har det blivit sju fullträffar för Boman på 25 allsvenska matcher – 20 från start.
– Det har varit upp och ner som lagets säsong … men det har gått som det har gått och vi ligger i mitten. Det är man verkligen inte nöjd med, säger han och fortsätter.
– Det har varit turbulent, vi har bytt tränare, tappat spelare, haft lån som gått ut, fått in nya killar på lån. Jag kan tycka att bristen på kontinuitet har varit ett problem. Vi har spelat med väldigt många startelvor den här säsongen. Men det är bara att gilla läget och köra på.

Den nu 29-årige anfallaren sitter på ett utgående kontrakt och har inte hymlat om att han är sugen på en utlandsflytt – om den skulle dyka upp.
– Jag vill avvakta under hösten och se lite hur det går och sen får vi ta det där senare. Men jag pratar med Mats (Gren) och vi har en bra dialog. Det är absolut ingen stress. Vi vet vart vi har varandra, jag, mats och (Stefan) Selakovic (agent åt Boman).