Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Kan mycket väl bli så att Alf och Torbjörn fortsätter"

Olof Mellberg, Håkan Ericson och Mark Dempsey är några av tränarna som uppgetts vara aktuella för IFK Göteborg. Men enligt sportchef Mats Gren är det långt från klart att man ens kommer värva någon. – Det kan mycket väl bli så att Alf och Torbjörn fortsätter, säger han till GP.

Tränarfrågan har varit ett stående samtalsämne när det kommer till IFK Göteborg. Sedan huvudtränare Jörgen Lennartsson och assisterande tränare Magnus Edlund fick gå har flera olika namn kopplats ihop med Kamratgården.

En av dem, Olof Mellberg i Brommapojkarna, fångades på bild utanför sportchef Mats Grens lägenhet. Något som satte fart på spekulationerna. Då hette det att man endast sågs för att prata om nyförvärvet Carl Starfelt, men Gren har sedan kunnat bekräfta att man pratade om tränarsituationen.

– Från början pratade vi om Starfelt eftersom inte allt var helt klart där. Men vi pratade lite om framtiden också, vi gick dock inte in på några detaljer alls.

Nuvarande duon kan fortsätta

Men enligt Mats Gren är det långt från säkert om man kommer byta ut den nuvarande tränarduon.

Jag förstår att det är känsligt, men det börjar bli väldigt många tränarnamn som kopplas samman med IFK till nästa säsong. Vad är det som gäller?

– Det beror på att jag inte har gjort klart med någon än. Det kan mycket väl bli så att Alf (Westerberg) och Torbjörn (Nilsson) fortsätter att leda A-laget även nästa år.

Kan du säga hur många tränare du har träffat?

– Nej, det vill jag inte. Det finns de som har bett om att inte nämnas, så där passar jag.