Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Elin Rubensson är inte återställd från sin hjärnskakning. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Elin Rubensson är inte återställd från sin hjärnskakning. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Kan missa avgörandet: "Kändes inte bra"

Göteborg FC:s landslagsstjärna Elin Rubensson ådrog sig en hjärnskakning i matchen mot Vittsjö för drygt tre veckor sedan.
Nu meddelar GFC-tränaren Marcus Lantz, i en intervju med GT, att säsongen förmodligen är över för Rubensson som alltså missar lagets jakt på en Champions League-plats till nästa säsong.
– Jag skulle bli förvånad om Elin spelar mer i allsvenskan i år, säger Marcus Lantz till GT.

Det var den 29 september i GFC:s möte med Vittsjö som incidenten inträffade. Redan under de inledande minuterna fick Rubensson en smäll mot bakhuvudet och blev liggandes på planen. Efter en stund studsade landslagsmittfältaren upp igen och fortsätte spela – i ytterligare 27 minuter.

Därefter gick det inte längre och Rubensson fick kliva av matchen och bytas ut. Senare kunde det konstateras att hon ådragit sig en hjärnskakning.

– Hon hade till en början inga symtom men sedan märkte hon själv att hon inte var helt med och signalerade det till bänken. Då byttes hon ut. Det viktiga är att man inte får en ny smäll mot huvudet efter att ha fått en hjärnskakning, sa GFC:s lagläkare Matilda Lundblad till GP då.

LÄS MER: Bakslag för Elin Rubensson – efter fjärde hjärnskakningen

Där och då var det inte klart hur länge Elin Rubensson skulle bli borta från fotbollsplanen.

– Hon vilar nu helt från träning tills hon är symtomfri då vi kommer att köra hjärntrappan som är ett stegrande träningsprogram för att spelarna ska komma tillbaka till träning och spela utan att ta några medicinska risker, sa Lundblad.

Tanken var sedan att Rubensson skulle göra comeback i GFC:s match mot Piteå, men så blev det inte.

– Det började bli bättre i slutet av förra veckan, så jag joggade i tio minuter, sedan var jag tvungen att avbryta passet och hade huvudvärk i två dygn. Det är min fjärde hjärnskakning, så jag måste vara försiktig. Det har varit väldigt mycket upp och ner, sa Rubensson till GP inför Piteåmatchen.

I en intervju med GT berättar GFC-tränaren Marcus Lantz att Elin Rubensson har gjort nya försök att komma tillbaka i träning, men ännu fungerar det inte för 26-åringen.

– Elin var med och kände lite på träningen i går. Men det kändes inte bra och hon fick kliva av, säger Marcus Lantz till GT och berättar samtidigt att han nu inte har alltför höga förhoppningar om att få ha Elin Rubensson i laguppställningen i de kvarvarande mötena med Växjö och Limhamn Bunkeflo där GFC kan spela hem en Champions League-plats till nästa säsong.

– Jag skulle bli förvånad om Elin spelar mer i allsvenskan i år, säger tränaren Marcus Lantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.