Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Kan hända något de närmaste veckorna"

IFK Göteborg är angeläget om att förlänga med Sören Rieks – men än skiljer det en del mellan parterna, som inom en snar framtid väntas ta upp kontraktsdiskussionerna igen. – Det kan hända något de närmaste veckorna, säger danskens agent, Fredrik Risp.

Flera nyckelspelare i IFK Göteborg sitter på utgående kontrakt. Men eftersom sportchef Mats Gren inte förrän nu, efter styrelsens senaste möte, fått exakt besked kring vilken budget han har att röra sig med har förhandlingarna med flera av spelarna legat på is. 

En av många som sitter på utgående avtal är Sören Rieks. Tidigare i våras uppgavs 30-åringen vara nära ett nytt kontrakt med Blåvitt, men då skiljde det en del mellan parterna kring det ekonomiska, och någon förlängning av avtalet landades aldrig. 

– Vi tycker inte riktigt att deras förslag är så bra som Sören är värd. Med tanke på vad han har presterat de senaste säsongerna kan jag tycka att han ska vara en av de absolut bäst betalda i Blåvitt, men det är han faktiskt inte. Det är nog många som tror att han har en topplön i laget, det har han inte, säger Rieks agent, Fredrik Risp och fortsätter: 

– Sedan är det en del skattetekniska ting, i och med att artistskatten slutar gälla för Sören i sommar, som gör att det blir lite mer komplicerat och lite dyrare för klubben att förlänga. Vi har en dialog, men statusen är att det fortsatt fattas lite pengar för att vi ska hitta en lösning. Det ska till ett lite bättre bud för att vi ska komma i mål, men det känns som att alla parter är förhoppningsfulla om att komma överens. 

Har du pratat något med Mats Gren sedan IFK Göteborgs senaste styrelsemöte?

– Vi har haft lite kontakt. 

Upplever du att klubben, som ju har kommunicerat att det blir en något minskad spelarbudget framöver, även efter mötet är lika angelägen om att förlänga med Sören? 

– Ja, absolut. Sören är en av Jörgens (Lennartsson) viktigaste spelare, så det har inte förändrat något. 

Och Sörens inställning?

– Han älskar IFK Göteborg och har tidigare varit målmedveten om att han vill bli kvar i klubben och hjälpa Blåvitt till titlar, samtidigt är han 30 år och nästa kontrakt som han skriver måste givetvis vara gynnsamt på alla sätt, inte minst ekonomiskt. 

När parterna väntas sätta sig ned och diskutera kontrakt igen är dock fortfarande oklart.

– Vi får se, nu ska vårsäsongen avslutas här i helgen, och så ska spelarna ha lite ledighet. Det kanske kan hända något inom de närmaste veckorna, vi får se, men innan sommarfönstret slår igen hoppas vi ha nått en lösning, säger Risp, som också berättar att det är ett tvåårskontrakt parterna förhandlar om.

"Finns andra intresserade klubbar" 

Skulle det inte bli någon förlängning med IFK Göteborg finns det andra klubbar som är intresserade. 

– Det finns klubbar som har hört sig för, utan att jag vill gå in på några länder. Men så har det varit under de senaste övergångsperioderna. Sedan har Blåvitt som lag haft en liten down under våren, och det har speglat sig i Sörens poängproduktion. Men jag tycker att han har sett ut att vara på gång, och är förhoppningsfull inför sommarfönstret. 

Fredrik Risp är även representant för Mix Diskerud, vars låneavtal med IFK Göteborg löper ut i sommar. Om det blir någon fortsättning för norrmannen på Kamratgården är än så länge osäkert. 

– Bollen ligger inte hos mig och Mix utan den ligger mellan IFK och MLS, om vad som gäller. Men det finns en förhoppning hos både Mix och Blåvitt om att hitta en lösning.