Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kan diskas efter läktarskandalen

UEFA varnar England och Ryssland och skulle det bli mer våld under något av lagets matcher så kan de diskas från EM. Det bekräftar Uefa i ett uttalande under söndagen.

I ett uttalande under söndagen skrev Uefa att de "inte kommer att tveka att införa ytterligare sanktioner mot engelska fotbollsförbundet (FA) och ryska fotbollsunionen (RFU), inklusive en möjlig diskvalificering av deras respektive lag i turneringen, om sådant våld inträffar igen".   

Efter gårdagens kravaller på Stade Vélodrome i Marseille meddelade Uefa att de skulle granska situationen. Beslutet ska innebära att länderna kan diskas från EM om nya våldsamheter bryter ut i samband med lagens matcher.

Uefas regler kring säkerhet under matcherna lägger ett visst ansvar på förbunden. Det är där det har brustit enligt fotbollsorganet. England varnades även under EM 2000 för våldsamheter.

Den engelska regeringen har nu meddelat att man erbjudit att skicka extra poliser från England till Frankrike inför Englands nästa match i Lens på torsdag, skriver BBC.

Under eftermiddagen kom engelska fotbollförbundets vd Martin Glenn med ett uttalande efter Uefas varning:

– Vi tar det här brevet från Uefa med största allvar. Vi förstår de potentiella konsekvenserna av våra supportrars handlingar och kommer helt acceptera alla ansträngingar som FA måste göra för att uppmana dem att agera på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt.

– Våld likt de vi bevittnat under helgen i Marseille har ingen plats i fotboll, eller samhället som helhet. Vi vill att alla människor – både supportrar och lokalbefolkning – ska känna sig säkra och kunna njuta av feststämningen och atmosfären och vi kommer fortsätta att arbeta med alla berörda myndigheter för att uppnå detta.