Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Kamara opereras – blir borta ett halvår

Häckens anfallsstjärna Alhassan "Crespo" Kamara tvingas till operation för att bli kvitt sina knäproblem och kan nu bli borta i ett halvår från fotbollen. – Det har inte blivit tillräckligt bra så att han kan gå tillbaka till den knäbelastade aktivitet som fotboll innebär, säger Häckens läkare Fredrik Bergström.

Det är ett såkallat "hopparknä" som ställt till det för Häckens Alhassan Kamara som efter en fin inledning på säsongen tvingats stå vid sidan av för Hisingsklubben.

Klubben valde först att försöka rehabilitera skadan för att undvika operation men det har inte givit önskad effekt och nu ska alltså "Crespo" lägga sig under kniven.

– Han ska operera knäskålssenan. Hur det ser ut efteråt beror lite på hur omfattande ingreppet blir. Men oavsett vilket så kommer han rehaba en längre period. Det är så med senor, de läker långsamt. Det är förväntat att det tar någonstans kring sex månader kanske, säger Häckens läkare Fredrik Bergström till GP.

Och varför har ni tagit det här beslutet att operera?
– Det har inte blivit tillräckligt bra så att han kan gå tillbaka till den knäbelastade aktivitet som fotboll innebär.

– Det här kommer att göras av en superspecialist. Men exakt det som kommer göras kan jag inte gå in på. 

I Kamaras frånvaro har Ahmed Yasin, inlånad från AIK, gjort stor succé och i Olof Lundhs podcast öppnar han för att stanna på Hisingen även efter att lånesejouren är över.

– Jag har inga problem med det. Jag trivs jättebra här, med spelarna och med tränarna. Det är möjligt, säger Yasin.