Kamara hoppade in och skickade Häcken till kvartsfinal

Inbytt i minut 64. Fem minuter senare skickade Alhassan Kamara Häcken till kvartsfinal i svenska cupen. Mötet med GIF Sundsvall slutade 1–1.

|

Sex matcher, 19-0 i målskillnad.

Häckens försäsong hade varit glänsande fram till lördagens gruppfinal mot GIF Sundsvall.

Där höll allt på att raseras.

BETYG: De var bäst när Häcken tog sig vidare till kvartsfinal

I den 25 minuten gjorde GIF Sundsvall 0–1. Utspel på vänsterkanten, inlägg av Dennis Olsson och till sist en språngnick av Kim Skoglund. Det var vackert och effektivt.

Häcken försökte samla kraft och forcera efter målet, men skapade inget av värde offensivt.

0–1 stod sig halvleken ut. Där och då var Häcken utslaget ur cupen. Ett mål behövdes för att ändra på det.

Efter paus växlade Häcken upp. De satte högre press och vaskade omgående fram ett par potentiella kvitteringschanser.

Succéinhoppet med viktig kvittering

Den första, bästa fick Joel Andersson när han stormade fram och blev fri. Avslutet gick dock rakt på bortamålvakten Juho Pirttijoki.

I den 64:e minuten bytte tränaren Andreas Alm in Alhassan Kamara.

Fem minuter senare vände anfallaren runt inne i straffområdet och placerade in kvitteringen, 1–1.

Häcken jublade. Ännu mer efter slutsignalen.

1–1 räckte för att de skulle vinna gruppen och avancera vidare till kvartsfinal.

Motståndare lottas fram under söndagskvällen.

Fakta: Så startade Häcken

Abrahamsson - Wahlström, Lindgren, Ojala - J. Andersson, Friberg, Faltsetas, Berggren, Arkivuo - Paulinho, Mohammed