Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar firade ny arena med seger

Djurgården gjorde allt för att förstöra festen för Kalmar i första matchen på nya Guldfågeln arena. Men trots ett tidigt baklängesmål kunde inget stoppa KFF, som vann med 3–2.

Rejäl feststämning innan matchstart. Fullsatt. De 11 852 åskådarna fick dock inledningsvis se ett ängsligt hemmalag som förlorade de flesta duellerna mot kvickare Djurgårdsspelare.

Djurgården kunde också tidigt ta ledningen. Joona Toivio nådde högre än både nickstarke Tobias Carlsson och målvakten Etrit Berisha på en hörna och 0–1 var ett faktum.

– Det var lite spänt i början med allt det nya, men efter kvitteringen kom vi igång, sade Kristoffer Fagercrantz.

Kvitteringen kom efter knappa halvtimmen. Fagercrantz drog till med högern strax utanför bortalagets straffområde och träffen var perfekt. Bollen seglade in högt till höger om Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray.

"Riktigt bra träff"

– Jag skjuter normalt sett alldeles för lite, så där tänkte jag bara att jag skulle dra till. Jag kände direkt att jag fick en riktigt bra träff, sade Fagercrantz.

Kristoffer Fagercrantz firade det första hemmamålet på Guldfågeln Arena genom att röra armarna som en kyckling.

– Ja, jag tänkte att jag får bjuda på det, sade han med ett skratt.

Efter målet fick hemmalaget mer energi och i andra halvlek inledde man klart bäst. Nyinbytte Ricardo Santos och Daniel Mendes hann bomma varsitt friläge innan Daniel Sobralense efter knappa 60 minuter tryckte in 2–1 med ett lågt högerskott.

Ricardo Santos ville inte vara sämre än sin brasilianske anfallskollega. Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid avancerade han mot straffområdet och drog stenhårt in bollen till vänster om Touray.

Rörigt slut

Djurgården fick in en reducering i den 88:e minuten då Carl Björk lyfte in bollen i krysset på volley efter en hörna. Och sista minuterna blev röriga för Kalmarförsvaret.

– Efter 3–1 försökte vi jobba på som vanligt. När de sedan gjorde 3–2 blev det darrigt, det var skönt att det inte var långt kvar då, sade en lättad Fagercrantz.

Men det blev till slut hemmalaget som fick fira – och det var en märkbart nöjd första hemmamålskytt som lämnade arenan efter matchen.

– Haha, ja nu har man något att berätta för barnbarnen när man blir äldre, sade Kristoffer Fagercrantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.