Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar FF:s kupp: Bjuder alla Glenn på matchen

Att "alla heter Glenn i Göteborg" är en gammal sanning – som nu utmanas från småländskt håll. Kalmar FF vill uppmärksamma landets övriga Glennar och bjuder alla med detta förnamn på matchen mot Blåvitt. – Vi upptäckte att 90 procent av alla Glenns inte bor i Göteborg, säger marknadschefen Per Rosenqvist.

Knepen för att skapa intresse kring sina hemmamatcher blir allt mer kreativa bland de allsvenska klubbarna. Kalmar FF, som möter IFK Göteborg på söndag, väljer att kidnappa ett göteborgskt tema.

– Att alla heter Glenn i Göteborg är ju ganska vedertaget, får man väl säga. Men vi undersökte detta och upptäckte att 90 procent av alla Glenns inte bor i Göteborg. Dessutom hittade vi 33 Glenns i vårt biljettsystem, alltså folk som gått på Kalmarmatcher, säger Per Rosenqvist.

Därför har klubben nu beslutat att bjuda alla som heter Glenn – och "har ett Kalmarhjärta" på söndagens allsvenska möte.

– Ja, vi har sagt så, men vi kommer inte stoppa några Glenns. Heter man Hysén eller Strömberg i efternamn så lovar jag att de också är välkomna. Vi bjuder alla Glenns på matchen och de kommer att få en egen sektion där de får sitta tillsammans. 

De med det magiska förnamnet kan registrera sig på sektionglenn.se där det även finns en länk till Patent- och registreringsverket, för de som skulle vilja byta namn till Glenn.

– Vi försöker använda humor och glimten i ögat. Det ska vara ett vänskapligt gnabb, tycker vi. Och så är det ett sätt att lyfta den här matchen, som är viktig för oss. Vi jagar ju fjärdeplatsen som Blåvitt ligger på nu, säger Rosenqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.