Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Kallduschen: Blåvitt föll sent i Kalmar

IFK Göteborg såg länge ut att kunna åka hem med en poäng från mötet borta mot Kalmar FF. Men i den sista tilläggsminuten bjöds man dock på en rejäl kalldusch när Viktor Elm nickade in 1-0 och därmed avgjorde matchen. – Det känns ett knytnävsslag, säger Alf Westerberg.

Två lag med stigande form drabbade samman när IFK Göteborg gästade Kalmar FF på Guldfågeln arena. Gästerna kom med en storseger i bagaget, samtidigt som smålänningarna tagit en imponerande skalp borta mot topplaget AIK. Tre poäng skulle betyda mycket för bägge lagen vars säsonger tills nyligen varit en stor besvikelse. Men trots detta var det endast ett lag som, till en början, bjöd upp till match.

Svag första halvlek 

Bortsett från inledningen, där Blåvitt skapade några halvchanser utan några bra avslut, var hela halvleken Kalmar FF:s. Smålänningarna ägde spelet och bollen i stort sett hela tiden och det enda IFK Göteborg kunde göra var att hoppas på snabba omställningar.

–  Vi blev väldigt låga och de bearbetade oss bra. De höll i bollen och vände på spelet, så när vi väl fick tag på dem var vi trötta och oorganiserade. Ju längre halvleken gick, desto längre ned i planen kom vi. De pressade oss väldigt bra i andra halvlek, säger kapten Sebastian Eriksson.

Sebastian Eriksson & co kunde skatta sig lyckliga över att man gick in i pausvila med likaläge. Pontus Dahlberg, i mål, och ribban var nämligen vad som höll undan ett ledningsmål.

LÄS ÄVEN: "Vi måste bara våga lite mer"

Att IFK Göteborg blev trötta var inte svårt att förstå då bollinnehavet slutade 71–29 till Kalmar FF.

Elm avgjorde i sista minut

Bollinnehavet jämnades så småningom ut, men de riktigt farliga lägena uteblev för IFK Göteborg. Däremot hade Kalmar FF bud på att ta ledningen när Melker Hallberg avlossade en raket utan dess like. Men istället för nätrassel bjöds publiken i Guldfågeln Arena på en ramträff som hördes lång väg.

Halvleken var annars chansfattig och såg länge ut att bli mållös. Men Kalmar FF spelar sällan oavgjort den här säsongen, vilket Blåvitt fick känna på.

 

Ett frisparksläge i den 94:e minuten ger hemmalaget chansen att lyfta upp spelarna, vilket man utnyttjade genom Viktor Elm som nickskarvade in 1-0 från en fin lyftning av Ismael. Därmed var det ridå för IFK Göteborg.

– Det känns som ett knytnävsslag rätt i ansikten, vi hade ju åtminstånde den här poängen hemma... Det är klart att Kalmar har några skarpa chanser, men den här poängen bör vara hemma... Men det vill sig inte, säger Alf Westerberg.

LÄS ÄVEN: Nilsson positiv trots förlust: "Känns ändå som att det blåser lite goa vindar"

Inte första tunga poängtappet

För andra gången på kort tid har IFK Göteborg fallit på målsnöret. Senast var mot Örebro där en sen straff kostade dem tre poäng, mot Kalmar fick man åka hem poänglösa efter att Viktor Elm nickat in det matchavgörande målet.

– Det har ju varit såhär ett par gånger, men samtidigt är det lite svårt att jämföra. Mot Örebro blev vi straffade på många olika sätt och i dag har vi egentligen kontroll på det hela. Även om det är tunga poängtapp i slutsekunderna så liknar inte matcherna alls varandra, säger tränare Alf Westerberg.

LÄS ÄVEN: De var bäst i Blåvitt

Laddar om inför AIK

För IFK Göteborg handlar det nu om att bryta ihop och komma igen, för på torsdag är det dags för ett stormöte hemma mot tabelltvåan AIK.

– Jag ser ingen anledning att gräva för djupt i detta, i synnerhet inte eftersom vi ska möta AIK på torsdag. 

– Det är inte så jäkla dumt att det kommer nya matcher snabbt efter en sån här smäll.

Svårt motstånd efter en så tung förlust...

– Det är ingen tvekan om att det är en ny tuff utmaning, men jag tror samtidigt att vi har ett revanschbegär efter den här matchen. Vi har dessutom förhoppningsvis en rejält förstärkt självkänsla hemma på Ullevi, inte minst efter Norrköpingsmatchen.