Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Känslosamma utspelet: "Jag skämdes varje dag"

Gary Neville avslutade en lång United-karriär i februari 2011. Ett beslut han sex år senare tycker att han borde ha tagit tidigare. – Jag skämdes under den sista månaden, jag var slut, säger han i en intervju.

Med hundratals matcher på meritlistan betraktas Gary Neville som en ikon i Manchester United. Men avslutet i den engelska storklubben önskar den tidigare högerbacken hade kommit tidigare. 

I början av februari 2011 blev det officiellt att försvararen la skorna på hyllan. Nu avslöjar Neville att beslutet var fattat innan dess. Det här sedan spelaren själv känt att han inte längre räckte till i Premier League.

– Jag drog mig tillbaka 2 januari, men det blev inte officiellt förrän i början av februari. Jag skämdes varje dag. Jag tänkte att den här stora klubben hade en kille som bara var med som en passagerare, säger han enligt The Sun. 

"I huvudet hade jag redan slutat" 

Dåvarande United-managern Alex Ferguson ville ha kvar Neville i laget. Men efter några tunga insatser i Premier League, mot Stoke, West Bromwich och Everton, insåg den tidigare landslagsmannen att det inte var rimligt att fortsätta. Något han gjorde klart för Sir Alex. 

– När du känner att du har problem med att möta hyfsade spelare, då är du i trubbel. 

Mötet med West Bromwich fick han lämna i halvtid - och han säger att det var där och då han insåg att det var dags att avsluta fotbollskarriären. 

– Jag fortsatte att spela i två månader till och ytterligare några matcher, men i huvudet hade jag redan slutat. 

"Önskade bara att det skulle ta slut" 

Mot Stoke hyllades han stort av United-fansen som sjöng högerbackens namn, men han själv hade bara en sak i tanken. 

– Efter 20 minuter av mötet visste jag att det var min sista match. Fansen sjöng mitt namn, men i halvtid satt jag på toaletten och bara önskade att karriären skulle ta slut.