Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Känner mig redo att ta nästa steg"

Joel Andersson har stått för en imponerande säsong i BK Häcken – något som ska ha väckt intresse hos flera europeiska klubbar. Nu öppnar högerbacken för att lämna Hisingen i vinter. – Jag känner mig redo för att ta nästa steg, säger han till Fotbolldirekt.com.

BK Häckens försvar har varit ramstarkt under årets allsvenska säsong. En av förklaringarna till det stavas Joel Andersson. Högerbacken har stått för flera starka prestationer under året, något som har fallit ut i att försvararen under hösten har belönats med en given plats, förvisso till vänster i backlinjen, av Roland Nilsson i det svenska U21-landslagets startelva. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Anderssons framfart har även gjort att flera europeiska klubbar, enligt Fotbolldirekt.com, ska ha fått upp ögonen för 20-åringen. Och nu öppnar Häcken-spelaren själv för att det kan bli en flytt från Göteborg och Hisingen redan i vinter. 

– Jag känner mig redo för att ta nästa steg. Var det blir i så fall får man väl se. Men jag känner mig redo, säger han till sajten.

Enligt Fotbolldirekt är det tyska, franska och holländska klubbar som är intresserade av Anderssons namnteckning. Klubbar som uppges vara beredda att betala mellan 12 och 15 miljoner kronor för talangen. 

– Jag vet faktiskt inte något om det. Det är min agent som håller koll och jag ska träffa honom efter landslagssamlingen. Men jag har ingen aning om det där, säger Andersson, som har tre år kvar på kontraktet med Häcken. 

Och skulle det bli så att han stannar ytterligare en tid i Häcken har Andersson inga problem med det. 

– Nej, absolut inte. Jag älskar klubben. Vi har bra träningar, spelare och ledare. Det är grymt här.