Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Känner ingen stress"

Gais tränare Alexander Axén är inte stressad. Men han vill ha tre poäng snart. Helst redan i kväll.
Efter Gais förlustmatch mot Brommapojkarna (0-1) i förra veckan uppmärksammades kritiska röster mot lagets tränare Alexander Axén. Reaktionerna från officiellt Gais-håll har dock varit av det lugnare slaget.
På gårdagens träning på Gaisgården visade nära 500 grönsvarta supportrar däremot sitt stöd för klubben, spelarna - och Axén.
- Det är jättebra för spelarna att det finns folk som visar att de tror på dem. Det är klart att det kändes fantastiskt att se och höra supportrarna på träningen, säger Axén. Det var såna supportrar som ville visa att de förstår att vi vill och behöver ha deras stöd.
Han förstår dock den konstruktiva delen av den kritik som framförts mot honom och laget.
- Kortsiktigt har det varit för dåligt. Men jag är inte dummare än att om jag hade varit Gaissupporter så hade jag också varit väldigt besviken på att vi bara vunnit två av 13 matcher. Samtidigt får man tänka på att laget char en ny tränare och att vi jobbar med en ny spelidé. Det tar tid för sånt att sätta sig.
- Det viktigaste för egen del är att jag känner att jag har spelarna med mig. Det är en grundförutsättning.
Tron på det egna spelet och förmågan att prestera finns redan i truppen. Axén och hans spelare väntar bara på att de poänggivande resultaten ska komma. Kanske redan i kväll mot Halmstad på Gamla Ullevi.
- Vi känner ingen stress över det, men vi behöver en seger nu.