Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Kändes som att det var en vecka sedan jag spelade"

Första matchen på över ett år – då höll Otto Martler nollan när han fick hoppa in som ersättare för skadade Damir Mehic. – Det konstiga var att det kändes som att det var förra veckan jag spelade.

Damir Mehic har varit given sista utpost i Gais under säsongen, men till mötet mot BP valde tränare Bosko Orovic att inte spela burväktaren, som dras med en lättare knäskada. 

– Han hade kunnat spela om det var en helt avgörande match, men vi ville inte riskera någonting, det kommer ett landslagsuppehåll nu där vi kan fokusera på att få honom helt hel, säger Orovic. 

In mellan stolparna till BP-matchen kom i stället Otto Martler, som finns med som en extra resurs i truppen under hösten. Målvakten, som förra säsongen spelade allsvenskt med Falkenberg, la skorna på hyllan i vintras men gjorde comeback som reservmålvakt för IFK Norrköping under sommaren. När kontraktet där avslutades flyttade han vidare till Gais för att ta en liknande roll. Men mot BP fick han, och inte Tobias Johansson, chansen från start. Och då spikade han igen direkt. 

– Jag har inte spelat match på typ ett år så man undrar ju hur det ska vara med tajming och nya lagkamrater, men det kändes bra, säger Martler som utsågs till matchens lirare i hemmalaget. 

Och särskilt ringrostig såg han inte ut att vara. 30-åringen bjöd bland annat på en riktigt vass parad i slutminuterna när Viktor Gyökeres testade avslut. 

– Det konstiga var att det kändes som att det var förra veckan jag spelade. Men man har ju spelat många matcher och i många år så man kommer in i det bra. Det är samma uppladdning, samma känsla och tänk. Det kändes inte som att det var så längesen, säger Martler som vid lunch fick beskedet att han skulle stå. 

Om han tänker satsa helhjärtat på fotbollen eller inte framöver är dock än så länge osäkert. 

– Jag ångrar inte att jag slutade för jag har saker sidan om som jag trivs jättebra med, men det är klart att när man går in och spelar match inför mycket folk och får hålla nollan då är det jävligt roligt.