Haris Cirak drabbades i september av en korsbandsskada och väntas bli borta från fotbollsplanen ett bra tag, men Gais vill ändå förlänga det utgående avtalet.
Haris Cirak drabbades i september av en korsbandsskada och väntas bli borta från fotbollsplanen ett bra tag, men Gais vill ändå förlänga det utgående avtalet. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kämpar med rehab – men Gais vill förlänga

Korsbandsskadade Haris Cirak, 24, sitter på ett utgående avtal. Men knäskadan är inget hinder för Gais – som vill förlänga med mittfältaren.
– Det förs diskussioner, bekräftar Cirak.

ANNONS
|

Han var en fem värvningar som Gais hämtade in i somras. Och det dröjde inte länge innan Haris Cirak, 24, satte avtryck.

Mittfältaren som anslöt från Kristiansund BK tog sig snabbt in i laget och lyckades kort efter sin ankomst ta en ordinarie plats i Patrik Ingelstens startelva.

Men i fjärde startmatchen tog den fina inledningen i nya klubben stopp.

Borta mot Brage i början av september tvingades Cirak kliva av skadad och kort därefter konstaterades det att 24-åringen drabbats av en korsbandsskada.

– Jag har inte haft problem med knäskador innan. Det här var den första, den kom från ingenstans. Jävligt tråkigt. Jag är chockad, sa han till GP då.

ANNONS

Drygt två månader senare är det en mer optimistisk Cirak som GP kommer i kontakt med.

"Allt går enligt plan"

Operationen av knäet är genomförd och rehabiliteringen går åt rätt håll.

– Det har gått jättebra. Allt med operationen, och hur knäet har reagerat efter den, har gått fint. Allt har gått enligt plan. Så det är bra.

LÄS MER:Korsbandet av för Gais nyförvärv: "Chockad"

Samtidigt som lagkompisarna kämpar med att rädda superettan-kontraktet sliter Cirak med att stegvis ta sig tillbaka efter skadan.

Att det inte blir något mer spel den här säsongen är fastslaget sedan länge. Och med tanke på att klubben bara skrev ett sexmånaderskontrakt med spelmotorn skulle det i teorin kunna innebära att tiden i Grönsvart är över.

Men det är däremot långt ifrån säkert.

För enligt Cirak själv har parterna börjat prata om ett nytt kontrakt.

– Det förs diskussioner, bekräftar han.

"Har trivts suveränt"

Han själv verkar trivas ypperligt både på Gaisgården och med staden Göteborg.

– Den korta tiden jag har varit här har jag trivts suveränt. Både med laget och människorna som jobbar i klubben. Det finns mycket positivt att säga om klubben. Och Göteborg är en fantastisk stad. Jag trivs jävligt bra.

Så vad tänker du om framtiden?

ANNONS

– Mitt fokus är på Gais, att vara kvar.

Samtidigt är han öppen med att det finns intresse från annat håll.

– Det är klubbar i Sverige, mer än så behöver jag inte säga.

Vad är viktigt för dig när du bestämmer dig för vilken klubb det blir?

– Helheten spelar roll. Jag ska vara i en klubb som passar mig. Kontraktslängd, lön, var man bor, allt spelar in. Det är ett helhetsperspektiv. Jag är inte 18 år utan 24 nu. Det är lite annorlunda, säger Cirak som är tydlig med att det som är allra viktigast är att bli frisk.

– Jag vill spela så högt upp som möjligt i framtiden. Det vill alla. Jag vill spela Champions League och VM, men det är inte så logiskt just nu, haha. Så mitt fokus är bara på att bli frisk och hitta samma nivå som tidigare – och gärna ännu högre såklart.

ANNONS