Källström om Ekdal vs. Lewicki

Kim Källström var med när Sverige fick 1-1 mot Italien 2004 efter Zlatans klack. En match som han fortfarande tänker på. – Det är sådana bilder man tar med sig ut nu, säger han.

ANNONS
|

Zlatans klackmål mot Italien är en svensk klassiker. Inte lika många har koll på att det var Kim Källström som slog hörnan som efter kalabalik ledde fram till Zlatan Ibrahimovic.

Matchen den minns Källström fortfarande och kommer att använda sig av den i uppladdningen till måstematchen mot Italien på fredag.

– Jag minns att vi låg under, vi kämpade oss tillbaka. Jag minns Zlatans fantastiska mål. Min känsla är att det var då han introducerade sig på den stora scenen. Vi gjorde en bra laginsats. Såklart är det ett bra minne och sådana bilder tar man med sig ut imorgon. Det är viktigt at tvi tror på oss. Viktigt att tänka på att landslaget har gjort det förr, slagit bra landslag, säger Källström.

ANNONS

Oscar Lewicki eller Albin Ekdal som kompis till Kim Källström på det centrala mittfältet mot Italien är en fråga som diskuteras flitigt. Kim Källström han trivs lika bra med båda.

– De är olika som spelare. Albin är duktig på att ta fram boll, duktig på att följa med in i boxen. Normalt sett så brukar han komma lite längre fram i banan när vi spelar tillsammans. Sen är det beroende på vilka vi möter, hur matchbilden ser ut. Det är viktigt att hitta en balans och viktigt att vi har bra kommunikation. Det är två väldigt bra fotbollsspelare.

Nycklarna mot Italien?

– Som alltid, det gäller att hitta en bra balans i försvaret. Att vi inte öppnar upp oss, att vi inte släpper till de ytor som de söker. Vi måste få press på deras spelare som har boll och vill peta in den. Italien jobbar mycket med djupledsspel. Sen när vi vinner boll är det viktigt att vi kan leverera boll ut till våra yttrar och upp till forwards. Vi får inte tappa boll, det är viktigt att vi kommer ur deras press och får jobba lite på deras planhalva också. Jag tror att en stor nyckel är at tvi kommer ur deras första press.

ANNONS
ANNONS