Källström flyttar hem - men inte till Häcken

Kim Källström bryter sitt kontrakt med Grasshoppers för att flytta hem till Sverige. Men någon återkomst i BK Häcken ser det inte ut att bli. – Det blir det en tuff resa för oss att försöka få Kim, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP.

ANNONS
|

Att Kim Källström bryter sitt kontrakt med Grasshoppers slog ned som en bomb under deadline day. Enligt den schweiziska klubben återvänder Källström, som var lagkapten i Grasshoppers, till Sverige. Anledningen ska vara bristande motivation.

I samband med beskedet satte spekulationerna om Källströms framtid igång på högvarv. Den tidigare landslagsspelaren har tidigare öppnat för en comeback i allsvenskan, men att 34-åringen ska återvända till Göteborg och BK Häcken, klubben där mittfältaren fick stora delar av sin fotbollsfostran, verkar föga troligt. Åtminstone om man ska tro Hisingsklubbens sportchef Sonny Karlsson. När GP når Karlssonblir han förvånad över uppgifterna om att Källström har brutit sitt kontrakt.

ANNONS

– Det var värst. Det var överraskande, måste jag säga. Mycket överraskande.

Och sportchefen bekräftar att Häcken inte har varit i kontakt med Källström.

– Nej, det har vi inte. Och med Abubakari, Faltsetas och Friberg på den positionen så blir det en tuff resa för oss att försöka få Kim. Och helt ärligt hade jag ingen aning om att han brutit sitt kontrakt.

I stället pekas Djurgården ut som det troliga klubbvalet för Källström, om karriären fortsätter i Sverige. Källström tillhörde Stockholmsklubben mellan 2002-2004 och var med och bärgade två SM-guld till blåränderna.

ANNONS