Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Källström: "Det har varit en fantastisk upplevelse"

Kim Källström har gjort sin sista landskamp. Bakom sig lämnar han en vidöppen plats på det svenska mittfältet. – Det har varit en fantastisk upplevelse, säger han om tiden i landslaget.

Den 33-årige mittfältaren som föddes i Sandviken, blev göteborgare 1990 har varit med i landslaget sedan 2001. Efter förlusten mot Belgien under onsdagskvällen var den sista landskampen spelad för Kim Källström.
– Vad ska man säga? Det känns tomt! Det är inte några veckor vi pratar om utan en lång landslagskarriär som går i graven lite. Den här matchen handlade inte om att vi tre skulle sluta.
– Vi skapade bra chanser men har marginalerna mot oss. Vi har ett domslut som inte går vår favör där Zlatan gör mål. Sen har ju ”Granen” en nick och sedan släpper vi in ett mål där det inte ens är en målchans. Det är väldigt lite som skiljer. Vi har inte haft marginalerna med oss.

Vad säger du om stödet?
– Alla de här matcherna har varit en fantastisk upplevelse. Fansen har gett oss en otrolig support och jag tror att de har känt att vi har gett allt även vi åker hem nu så gjorde vi en bra match.

Dina egna känslor?
– Det är mycket känslosamt. Alla känslorna för alla matcher man har spelat kommer sköljande över en.

Lite längre bort i den mixade zonen stod en tårögd Andreas Isaksson.
– Det var riktigt surt, vi gör det bra i dag tycker jag. Vi gör det vi kan, så det känns väldigt tungt, säger Isaksson om sortin i sitt sjätte mästerskap innan han passade på att hylla fansen.
– Det har varit fantastiskt, speciellt under slutspelen. Vi har världens bästa supportrar men tyvärr så kunde vi inte ta oss vidare. Men de var fantastiska och de har alltid varit det och man känner en stolthet att få ta på sig tröjan när man har det stödet bakom sig också, säger 34-åringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.