Fredrik Oldrup Jensen
Fredrik Oldrup Jensen Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Känner att jag har mycket mer att visa"

IFK Göteborg har fått kritik. Fredrik Oldrup Jensen har fått kritik. Mittfältaren sätter dock mest press på sig själv.

ANNONS

IFK Göteborg kan inte andas ut än. Med tre omgångar kvar av allsvenskan 2018 är laget fortfarande inblandat i en nervkittlande bottenstrid.

Allt det där kan dock komma att ändras under onsdagskvällen. Seger borta mot Djurgården och kontraktet är säkrat.

– Det hade varit härligt med tre poäng! Både för det säkrade kontraktet och för att jag hörde att vi inte har vunnit på Tele2, i alla fall på ett gäng matcher, säger Fredrik Oldrup Jensen.

Han har rätt.

Senast IFK Göteborg fick med sig en seger från Stockholmsarenan var mot Hammarby i juni 2015. Thomas Mikkelsen gjorde matchens enda mål då.

ANNONS

– Vi känner oss redo nu, säger Oldrup Jensen.

"Inte fungerat som man hade hoppats"

Den 25-årige mittfältaren anslöt till Blåvitt i somras, inlånad från belgiska Zulte Waregem.

Han har startat i stort sett alla matcher sedan dess. Dock utan att få det att lyfta ordentligt. I och med det har kritiken och ifrågasättandet funnits där.

– Som för resten av laget har det inte fungerat som man hade hoppats, säger han.

– Jag känner att jag har mycket mer att visa. Det är bara att jobba på för att få fram det.

Hur märker du av kritiken mot dig och laget?

– Det är klart, när ett lag tappar blir det alltid kritik från fans och folk som följer laget. Så är det bara. Men det är inget jag tänker på. Jag lägger mest press på mig själv. Det är inte pressen från fansen som triggar mig till att spela bra.

Hur påverkas man av att det går sämre?

– Det är som överallt, allt är mycket enklare när det är medgång och laget vinner. Då är det lättare att visa sig från sin bästa sida. Men i stället för att tänka på att vi har tappat matcher får man tänka på att man ska vara en av de som är med och vänder trenden. Jag tänker mycket mer på det än på att jag inte har spelat min bästa fotboll i de senaste matcherna.

ANNONS

"Trivs väldigt bra i Göteborg"

Om det allsvenska kontraktet säkras under onsdagen börjar det bli dags för Oldrup Jensen att fundera kring framtiden.

I mittfältarens låneavtal finns en köpoption. Kommer IFK Göteborg utnyttja den? Vill Oldrup Jensen stanna?

– Vi får se lite vad som händer. Det är flera parter inblandade. Det är lite som ska på plats innan jag eventuellt stannar eller drar vidare. Jag har lite fokus på det nu. Det är tre matcher kvar av säsongen, vi får ta det efter det.

Han tillägger dock:

– Jag trivs väldigt bra här i Göteborg. Det är en stor och bra klubb. Det är inget som säger att jag inte ska kunna stanna här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS