Källströms comeback slutade med tungt nederlag

Kim Källström bjöd en framspelning i sin Djurgårdscomeback - men blåränderna förlorade ändå mötet med Degerfors i Svenska cupen.

|

Tillbaka i svensk klubblagsfotboll för första gången sedan 2003. Då fick Kim Källström, med lagkaptensbindeln runt armen, en riktig mardrömsstart när Djurgården redan efter blott en halv minut släppte in 0-1 hemma mot Degerfors på Tele2Arena.

Hemmaförsvaret gick bort sig och Shpetim Hasani kunde raka in bollen i öppet mål bakom Andreas Isaksson. Även om värmlänningarna var nära att öka på sin ledning strax innan pausvilan var det stockholmarna som var klart närmast att utjämna, inte sällan efter att Källström hade regisserat anfallen.

Efter paus kom så kvitteringen. Amadou Jawo höll sig framme på ett inspel. Assisten? Den stod Kim Källström för. Strax efter återtog dock Degerfors ledningen när Hasani nickade in 1-2 på ett inlägg. I samband med målet skallade anfallaren ihop med Jacob Une Larssson och båda spelarna fick föras av planen på bår.

Närmare än en stolpträff av Magnus Eriksson kom aldrig Djurgården och Kim Källströms återkomst slutade med en oväntad 1-2-förlust.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var besviken över förlusten men glad över Källströms insats i 34-åringens återkomst.

– Man ser att det är en otroligt skicklig spelare. Jag lät honom spela 90 minuter, för att få igång hans fot som kan bli ännu bättre, säger han till C More.