Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

Juventus till semifinal i Champions League – Barcelona utslaget

Juventus svarade för en ny stark laginsats mot Barcelona. Det italienska storlaget fixade 0–0 i kvartsfinalreturen på Camp Nou och avancerar i Champions League – med 3–0 sammanlagt.

Barcelona behövde göra minst tre mål för mot Juventus, annars skulle Champions League-äventyret vara över för den här gången. Hemmasupportrarna hoppades förstås, men gästerna från Turin var för bra.

Hemmalaget hade förstås en hel del boll, men Lionel Messi och de andra stjärnorna skapade förvånansvärt lite. Juventus försvarade sig bra med hela laget och Gonzalo Higuain kunde ha punkterat tillställningen redan i den första halvleken.

Efter paus sjönk Juventus djupare, men Barcelona lyckades inte överlista Gianluigi Buffon, som nu har hållit nollan i åtta av sina tio senaste framträdanden i turneringen.

Barcelona hade 15 raka segrar på hemmaplan i Champions League, nu är den sviten bruten.

Juventus var det klart bättre laget sett över de två matcherna. Att nolla Barcelona i två raka matcher är naturligtvis ett riktigt styrkebesked från Massimiliano Allegri lag. Och den italienske tränaren hyllades av Lars Lagerbäck efter kvartsfinaltriumfen.

– Jag upplever att Juventus har utvecklats under de här åren (med Allegri som tränare), säger han i Viasat sport-studion.

På fredag lottas semifinalerna i Champions League. Förutom Juventus är även Real Madrid, Monaco och Atlético Madrid kvar i turneringen.