Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ARND WIEGMANN
Bild: ARND WIEGMANN

Juventus-spelare har fått coronaviruset

Den italienska storklubben Juventus har drabbats av ett coronafall i spelartruppen. Det är mittbacken Daniele Rugani som testats positiv för viruset, enligt klubbens hemsida.

Enligt ett pressmeddelande har spelaren och de lagkamrater och personer runt klubben han varit i kontakt med isolerats.

Juventus spelade seriefinal mot Inter inför tomma läktare så sent som i helgen – då satt Daniele Rugani på bänken. På tisdag nästa vecka ska klubben möta Lyon i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Fallet är det första i den italienska högstaligan Serie A, men sedan tidigare har spelare längre ner i det italienska seriesystemet testas positivt för viruset. Alla idrottsevenemang i Italien har stoppats fram till och med den 3 april som ett led i regeringens försök att stävja smittan.

Enligt italienska medier tränade spelartruppen under onsdagen, vilket skulle göra att hela Juventus lag varit i närkontakt med den sjuke Daniele Rugani. Klubben lär därför behöver sättas i karantän i 14 dagar framåt, vilket påverkar främst mötet med Lyon.

Detsamma kan komma att gälla Inter, vars match mot Getafe i Europa League sedan tidigare skjutits upp sedan det spanska laget vägrat åka till Milano för att spela matchen som skulle ha avgjorts i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.