Juventus-spelare har fått coronaviruset

Den italienska storklubben Juventus har drabbats av ett coronafall i spelartruppen. Det är mittbacken Daniele Rugani som testats positiv för viruset, enligt klubbens hemsida.

ANNONS
|

Enligt ett pressmeddelande har spelaren och de lagkamrater och personer runt klubben han varit i kontakt med isolerats.

Juventus spelade seriefinal mot Inter inför tomma läktare så sent som i helgen – då satt Daniele Rugani på bänken. På tisdag nästa vecka ska klubben möta Lyon i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Fallet är det första i den italienska högstaligan Serie A, men sedan tidigare har spelare längre ner i det italienska seriesystemet testas positivt för viruset. Alla idrottsevenemang i Italien har stoppats fram till och med den 3 april som ett led i regeringens försök att stävja smittan.

ANNONS

Enligt italienska medier tränade spelartruppen under onsdagen, vilket skulle göra att hela Juventus lag varit i närkontakt med den sjuke Daniele Rugani. Klubben lär därför behöver sättas i karantän i 14 dagar framåt, vilket påverkar främst mötet med Lyon.

Detsamma kan komma att gälla Inter, vars match mot Getafe i Europa League sedan tidigare skjutits upp sedan det spanska laget vägrat åka till Milano för att spela matchen som skulle ha avgjorts i dag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS