Juventus logga.
Juventus logga. Bild: MASSIMO PINCA

Juventus la ut rasistisk bild – ber om ursäkt

Storklubben Juventus har fått rejält med kritik efter att de lagt ut en rasistisk tweet och tvingats be om ursäkt.

ANNONS
|

Det var under gårdagens kvällen Juventus la ut en bild på en spelare i deras damlag, Cecilia Salvai, med en kona på huvudet och som drog upp sina ögon med sina fingrar.

Posten låg ut i dryga 25 minuter, och mötte hård kritik tills den blev borttagen där flera användare klagade på att tweeten var rasistisk.

Efter tweeten la Juventus ut en ursäkt på deras sociala medier som löd följande:

”Vi ber uppriktigt sagt om ursäkt för våran tweet, vilken inte var menad att skapa kontrovers eller ha några rasistiska undertoner, som kan ha upprört någon. Juventus har alltid varit emot rasism och diskriminering.”

ANNONS

I efterspelet under torsdagskvällen la damlaget Orlando Pride ut en bild på twitter där deras spelare bar tröjor med budskap mot rasism mot asiater.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS