Juventus hade lekstuga – klara för final

|

Juventus hade 2–0 med sig från det första mötet i Monaco. Ett försprång som gästerna var tvungna att hämta in under tisdagskvällen om det skulle bli finalplats för fransoserna.

Förutom den uppförsbacken så var Monaco även tvungna att överlista Gianluigi Buffon. Den italienske legendaren hade hållit nollan i de sex senaste matcherna i Champions League. Massimiliano Allegri tvingades till ett byte efter endast tio minuter när Sami Khedira tvingades kliva av. Tysken tog sig mot baksida lår och befaras ha åkt på en muskelbristning.

Även om Monaco med supertalangen Kylian Mbappe i spetsen stack fram ett par gånger så var det här Juventus kväll. De två anfallsstjärnorna Gonzalo Higuain och Mario Mandzukic hade varsitt gyllene läge att bli målskyttar direkt men då stod Kamil Glik och Danijel Subasic i vägen.

Men Mandzukic skulle spräcka nollan för Juventus när han tog vara på sin egen retur och lyfte upp bollen i nättaket bakom Subasic. Precis innan pausvilan hängde Daniel Alves in 2–0 efter tveksamt målvaktsingripande av Subasic och uppförsbacken för Monaco var monumental med 45 minuter kvar att spela.

Uppförsbacken där Monaco var tvungna att hålla nollan samtidigt som laget skulle göra fyra mål mot världens bästa defensiva lag – den var för stor.

Mbappe fick chansen att reducera men 18-åringen lyckades inte överlista 39-årige Buffon som visade att gammal är äldst. Dryga minuten senare var det dock omvända roller när Mbappe lyckades reducera för Monaco och spräcka Buffons nolla i Champions League.

Ett mål som gjorde Mbappe till yngste spelaren någonsin att göra mål i en Champions League-semifinal med sina 18 år och 140 dagar.

Men några fler mål blev det inte Juventus kunde jubla på hemmaplan i Turin.

I finalen som spelas i Cardiff 3 juni väntar sannolikt Real Madrid för Juventus. Den spanska storklubben vann första mötet med lokalrivalen Atletico Madrid med 3–0.