Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Just nu är han den sämsta spelaren i världen"

Engelsk media har sågat Victor Nilsson Lindelöf gång på gång. Men nu rider hans tränare, José Mourinho, ut till mittbackens försvar. – Just nu är han den sämsta spelaren i världen, och det är inte sant, säger Mourinho till Viasat.

I somras värvades Victor Nilsson Lindelöf till Manchester United från Benfica för över 300 miljoner kronor. Med den höga övergångssumman kom också en hel del press på den svenske mittbacken – krav som försvararen inte har levt upp till, åtminstone inte enligt den brittiska pressen, som gång på gång har kritiserat 23-åringen. Och kritikerna blev inte färre efter att Nilsson Lindelöf på ett klumpigt sätt orsakat en straff mot Holland i VM-kvalspelet. 

Nu väljer José Mourinho, som visserligen har bänkat Nilsson Lindelöf en hel del under inledningen av säsongen, att än en gång gå ut och visa att svensken åtminstone har tränarens förtroende. 

– Han behöver tid. Det är en intelligent kille, med mycket talang. I gruppen är han fantastisk, säger Mourinho till Viasat. 

– Jag litar på honom och det är därför han belönas. Insatsen i Moskva (i Champions League) var mycket bra.

Samtidigt menar Mourinho att det är den brittiska pressen som är orimligt hårda i sin bedömning av Lindelöf så här långt. 

 De är inte bara (för hårda) mot honom, mot alla. De kan säga ”han är bäst i världen” när det inte är sant. Just nu är han den sämsta spelaren i världen, och det är inte heller sant, säger Mourinho till Viasat.

– Det är så engelsk media fungerar. Ena dagen är du bäst, den andra sämst.